23rd okt2012

Praktica B200 electronic

by Geert

Dit speeltje heb net zoals de Nikon F75 ik gekregen van een fotograaf hier in de buurt. Het boekje heb ik er ook nog bij. De camera heeft een ingebouwde lichtmeter welke lijkt te werken. Misschien moet ik wel even de batterij verwisselen. Een erg toffe feature vind ik het inspiegelen van de diafragmawaarde. Je kunt in de zoeker de diafragmawaarde op het objectief aflezen door een speciaal hiervoor gemaakt venstertje. Ook zit er een zelfontspanner op de camera.
Meer info over de camera: http://camerapedia.wikia.com/wiki/Praktica_B_200

Het objectief is een Pentacon Prakticar 50mm 1:1.8 objectief. Dit is denk ik een leuk objectief om wat mee te spelen.
De flitser is een manuele flitser. Ik zal deze niet vaak gebruiken maar vond hem wel leuk staan op de foto.
De camera is nu geladen met een rolletje Kodak Tri-x pan400 (B&W). De resultaten zien jullie vanzelf verschijnen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.