26th mrt2013

Powerplant Maybach

by Geert

Samen met Simone, Martijn en Bart zijn we een zondag naar deze energiecentrale gereden. Er zou een flink gat in het hek zitten, maar dit was gerepareerd. Ook stond er een grote kraan bij een vat waar brandstof in opgeslagen werd. De tank is een stuk gesloopt. Gelukkig komen we hier niet voor.
Ik heb van iemand een beetje een beschrijving gehad hoe binnen te komen, maar die ingang krijgen we niet gevonden. We lopen om het gebouw en via een raampje ergens kunnen we naar binnen. Het past allemaal maar net.
Eenmaal binnen aangekomen gaan we eigenlijk allemaal onze eigen weg en beginnen met het maken van foto’s. Er is zoveel te zien dat je eigenlijk niet weet waar te beginnen. Ik maak wat overzichten en Simone leent hierna mijn groothoekobjectief. De Sigma 10-20. Ik stap over op een Nikkor 18-70 en begin met wat details. Wanneer ik weer wat foto’s wil maken met mijn 10-20 zoek ik Simone op en maak nog een paar foto’s in krappe ruimtes. Ik kon daar met geen ander objectief vooruit, en eigenlijk was dit ook nog wat krap. Misschien moet ik toch maar eens aan een full-frame camera. Wanneer iemand nog een Nikon D600 of D800 over heeft weet ik nog wel een goed thuis.
Na een groepsfoto in de grote hal is het tijd om te gaan. We gaan nog even lunchen en daarna weer richting huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.