02nd jun2013

Biertje Eylenbosch, Father Rays place, Farm Tapioca, Maison Quick, Maisonneke L

by Geert

Vandaag ben ik samen met Simone, Iris, Koen en chauffeur Martijn wezen urbexen. Zonder echt een plan zijn we België in gereden en als eerste zijn we gestopt bij Biertje Eylenbosch. Omdat we er echt super makkelijk naar binnen konden had ik er niet heel veel van verwacht. Gelukkig bleek er toch nog best wat te zien. Ik heb wat geëxperimenteerd met 3D fotografie. We kwamen redelijk tegelijk uit op het dak. Een mooi uitzicht en een lekker zonnetje gaf ons een goed gevoel. Na een paar uur fotograferen was het wel tiid. Simone en ik hadden een toffe ruimte gevonden en we dachten dat de rest hier nog niet was geweest. In deze ruimte lagen een heleboel flessen, kratten en vaten. We bleven een beetje hangen om op de rest te wachten. Na een tijdje hoorden we Koen roepen. Het bleek dat ze die ruimte al gezien hadden en buiten op ons aan het wachten waren.
Onze volgende bestemming was Father Rays.  Toen we hier vier stappen binnen gezet hadden bleek alles midden in een actieve verbouwing te liggen. Het voelde niet goed en daarom zijn we ook vlug weer vertrokken. Voor de deur stond een IJsmanneke en we hebben hier een ijsje gekocht. Bedankt Koen voor het trakteren.
We hadden meer geluk bij Farm Tapioca. Geen hele moeilijke entry. Het is een boerderij met veel details die helaas door voorgaande bezoekers zijn gestaged. We hebben ons er toch goed vermaakt, behalve Martijn. Martijn is niet zo’n fan van huisjes en maisonnetjes dus hij stond na twee minuten alweer buiten. Gelukkig had hij nog wat met de auto te doen dus heeft hij zich niet verveeld. Hij heeft zelfs nog met een buurtbewoner staan praten.
Toen we allemaal weer terug bij de auto waren zijn we richting de MC Donalds gereden. Onderweg zagen we een huis staan wat wel eens leeg zou kunnen staan. Samen met Simone ben ik op verkenning gegaan. Een vooral leeg huis was onze vondst. Met mijn gsm heb ik een aantal foto’s gemaakt. Dit om aan te geven wat er wel of niet te zien is. De trap naar de bovenverdieping is weg. Via mijn gsm camera kon ik over de rand kijken en deze verdieping is echt helemaal leeg.
De volgende locatie was Maisonneke L. Deze locatie is het bezoeken eigenlijk niet meer waard. Ook hier heb ik alleen met mijn gsm foto’s gemaakt. We waren best nieuwsgierig naar de eerste etage, maar de trap was een heel stuk gewoon weg dus het leek ons niet verstandig om naar boven te klimmen.
Zonder verdere stops zijn we door gereden naar de Mc Donalds. We hebben gegeten en daarna direct door naar huis.
Het was een geslaagde dag, met een aantal vette locaties. Martijn, Iris, Koen en Simone bedankt voor de gezelligheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.