06th okt2013

The Cloud Factory aka Powerplant XL

by Geert

Vandaag is Martijn samen met Simone en mij naar The Cloud Factory aka Powerplant XL gereden.
We parkeren de auto in de buurt en lopen richting een mogelijke ingang. Na een stuk op en neer gelopen te hebben naast het hekwerk kunnen we geen ingang vinden. We pakken de auto en precies op het moment dat we aan willen rijden passeert er een politieauto.
We draaien bij een rotonde en rijden een stukje om. Op het moment dat we uit een huizenblok komen rijden komt ook net diezelfde politieauto weer aanrijden. Nog geen 100 meter verder staan we aan de kant van de weg.
De agent vraagt wat we willen gaan doen en omdat onze tank bijna leeg is geven we aan dat we willen gaan tanken. Hij vertrouwd het niet en vraagt om de legitimatiebewijzen van Martijn en mij. Als ik vraag of hij die van Simone ook wil hebben is dat niet nodig. Even later komt hij daar toch om vragen. Ik duik voor de tweede keer de kofferbak in en pak haar paspoort uit mijn cameratas.
Ongeveer een minuutje later komt er een politiebusje aan rijden. De zwaailampen staan aan en ik schrik toch wel even. Als ik mezelf bedenk dat we eigenlijk niets illegaals gedaan hebben maak ik me nergens meer druk om. Het zal wel goed komen. De extra agent komt ons vragen of we even uit willen stappen en vraagt ons streng: “Komen jullie hier om te gaan urban exploren of urbexen?” Ons enige logische antwoord is ja. Ze willen graag nog even onze auto doorzoeken. Op het moment dat de kofferbak open gaat zeggen ze triomfantelijk: “Ja, zie je wel. Dat is allemaal fotomateriaal.” De eerste agent die ons aanhield kijkt alsof hij water ziet branden. Ik ben toch al twee keer in de kofferbak geweest waar hij bij stond.
Nadat ons op ons hart gedrukt is dat de centrale niet leeg is en alles slotvast met beveiliging is vertrekken de heren weer. Wij gaan ook maar weer op zoek naar de volgende locatie. We rijden dezelfde kant op als de politie en die rijdt verdacht langzaam. Volgens mij willen ze ons gewoon nog even in de gaten houden.
We rijden even langs een mogelijke locatie maar daar staat inmiddels een nieuwbouwproject. Onze volgende locatie is een revisit aan Villa S. We moeten dan weer precies langs het politiebureau in het dorp waar ze ons aan de kant hadden gezet.
We komen er ongeschonden door.
Eenmaal aangekomen bij Villa S. zien we alleen nog maar een stuk braakliggend terrein. Helaas is deze villa met de grond gelijk gemaakt. Onze volgende villa is afgesloten door een of andere stoet van allerlei bedrijven. We lopen toch even langs de gevel maar ondertussen is de woning alweer in gebruik genomen. Helaas, weer een faal. We besluiten maar op huis aan te gaan want tot nu toe is elke plek waar we komen mislukt.

6 Responses to “The Cloud Factory aka Powerplant XL”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.