09th dec2013

De Universiteit

by Geert

Vandaag ben ik samen met Kip, Lennart en Simone wezen urbexen. Onze eerste bestemming is De Universiteit. Eenmaal aangekomen volgen we de aanwijzingen die Kip al geregeld had. Daardoor staan we snel binnen. Er is veel te zien en ik knip er dan ook lustig op los. Er is nogal een bende van gemaakt dus ik focus een beetje op detailshots. Mijn objectieven heb ik regelmatig gewisseld. Dan weer mijn 35mm f/1.8 erop en dan weer mijn 10-20 groothoek objectief. Na een goede anderhalf uur schieten hoort Kip ineens buiten mensen lopen en praten. We kijken voorzichtig maar het is niet helemaal duidelijk hoe of wat. Voor de zekerheid gaan we aan de kant het verste van het geluid af naar beneden. Op de eerste verdieping aangekomen kunnen we mooi zien wat er aan de gang is. Er staat iemand met een pistool te zwaaien. Op het moment dat we een camera zien staan neemt mijn hartslag af en besluiten we te vertrekken. Bij het verlaten van het terrein komt een van de filmmakers wel onze kant op maar we lopen gewoon door.

De volgende locatie is Theater Jeusette. We komen dankzij de aanwijzingen weer erg makkelijk binnen en ik herken de locatie aan het plafond. Wat een mooi ding. We schieten weer flink wat foto’s en verkennen heel het pand. Op het theater na is er niet echt nog iets wat de moeite waard is. Bij het vertrekken bedenk ik dat ik de eerste zaal niet op de foto heb gezet dus ik knip nog snel een foto met mijn gsm. Leuk voor thuis.

Na een korte stop bij ons favoriete fast food restaurant is het tijd voor de volgende locatie.
We rijden een paar mogelijke locaties af maar helaas niets waar we echt veel kunnen zien. Sommige zijn gesloopt, sommige zijn dichtgemaakt maar helaas niets waar we erg warm van worden. Ik heb nog een foto kunnen maken waarbij het gallerijtje voor de voordeur voorzien was van glas in lood. Het hele huisje is begroeid met klimop en andere planten, er staat niets meer binnen en je staat bijna in de achtertuin van de buren. Dit is dan ook de enige foto die ik hier gemaakt heb. Op het moment dat we uitstappen zegt Simone dat ze aan de andere kant van het water een mogelijke locatie heeft gespot. Na veel wikken en wegen en de conclusie dat er ramen uit liggen, graffiti op staat en dat het er inderdaad maar verlaten uit ziet komen we er achter dat het gaat om De Universiteit. De locatie die we die ochtend bezocht hebben. Wat hebben we toch een rondje gereden. Na flink wat lachen om onze “ontdekking” rijden we door naar huis. Het was een geslaagde dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.