31st mrt2016

Bougies verwisselen

by Geert

Toen we de bus gekocht hebben heb ik al snel genoeg de bougiekabels vervangen. Helaas had de automaterialenzaak niet de juiste bougies op voorraad dus die bleven nog even zitten. Na het uitvallen van Bliksem tijdens het ophalen van de spiegels hebben we onszelf voorgenomen alsnog snel de bougies te wisselen.
Martijn kwam me helpen. Supergezellig en hij weet goed hoe het allemaal werkt. Toen we de bougiekabels vervangen hebben was één bougie tussen de afschermingsplaten en de cilinder gevallen. daar konden we heel slecht bij en we hebben toen misschien wel een uur staan vissen voordat we de bougie weer te pakken hadden. Daar gaan we nu goed op letten. De eerste paar bougies gingen er erg gemakkelijk uit en in.

20160315_195557

Dat is nogal te doen, maar de vierde zat er (waarschijnlijk) scheef in. Hij zat zo vast dat het bijna niet los te krijgen was. Met wat op en neer draaien en toch doorzetten hebben we de bougie er toch uit gekregen. De nieuwe er weer in, goed opletten dat hij er netjes recht in draait en kijken of het geheel nog werkt. Hij loopt prima maar ergens horen we toch nog iets van lucht ontsnappen. Na wat zoeken zit er in één van de carburateurs een gat met schoon schroefdraad. Dat gaan we opzoeken want ik geloof niet dat daar niets heeft gezeten. (tips zijn welkom!)

20160315_203934

Op het moment dat we verder zoeken komen we ook nog een vreemd uitstekend schroefje tegen. Dat hoort daar niet helemaal thuis denken we zelf. Op het moment dat we dit eruit halen slaat de motor direct af. Het is dus een soort van afdichting, maar waarom die daar zit weet niemand. Met een spiegeltje kunnen we er achter kijken en daar zit een of ander schuifje. Maar waarvoor het precies dient weten wij ook niet. Haynes kon me ook niet helpen.  
Het gat zuigt vacuum. 

20160315_204431

20160315_204350

20160315_204000

Weet je waarvoor dat gaatje is, en of dat schroefje er hoort te zitten, reageer dan alsjeblieft hieronder.

Trackbacks & Pings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.