28th sep2016

Intervalstand ruitenwissers

by Geert

Het relais had ik al even liggen, en zelfs de juiste schuifstekkers zaten er al op. Na misschien wel 25x de handleiding te hebben gelezen ben ik maar eens aan de slag gegaan. Ik was eigenlijk bang dat ik veel in de originele kabels moest gaan knippen en doen maar gelukkig zijn dat maar twee aanpassingen in het originele kabelstelsel van Bliksem.
Omdat de VW Busclub het op hun website heel netjes heeft beschreven zal ik hier niet alles nogmaals beschrijven.

De schuifstekkertjes met weerhaakje kon ik niet vinden, en daarom heb ik ze zonder weerhaakje gebruikt. Nadeel hiervan is dat je ze allemaal extra aan moet drukken. Dat kan wel eens lastig zijn. Verder is er ook één zekering gesprongen, maar hoe dat komt ben ik eigenlijk niet achter gekomen.

Ik heb een programmeerbaar relais gebruikt, waardoor de duur van de interval ingesteld kan worden door het relais te activeren, te wachten zolang als nodig is (volgens mij max 7 seconden) en dan de interval stand aan te zetten. Dan onthoud het relais die periode.

In onderstaand filmpje zie je dat de wissers nu wachten. Ik had eigenlijk wel de ruit nat moeten maken want nu zouden de wissers krassen kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.