Krieltjes, snijbonen en vega-hamburger
De eenvoud van dit gerecht is de kracht. Het is makkelijk te koken, duurt niet heel lang omdat we stiekem een beetje vals spelen en is goed te eten.
Ingredienten:
- Krieltjes (voorgekruid uit een zakje)
- Snijbonen (voorgesneden uit een zakje)
- Vega burgers
- Bakboter
- Peper, zout
- Mayonaise en/of curry
Bereiden:
We spelen een beetje vals door thuis de krieltjes al voor te bakken. Op die manier hoeven we ze alleen maar op te warmen en dat bespaard tijd. Dit hoeft je natuurlijk niet te doen maar dan moet je iets meer tijd uittrekken voor het koken. De krieltjes gaan in een afsluitbaar vershoudzakje en worden in de koelkast bewaard.
- Bak de krieltjes in een pan zodat ze warm zijn. Wij gebruiken hier een hogere pan voor zodat we later de vegaburgers toe kunnen voegen.
- Bak de vegaburger in een lage pan totdat ze goed zijn. Onze pan is eigenlijk iets te klein en daarom snijden we één burger door. We leggen deze als ze kalar zijn bij de aardappelen zodat deze mooi op temperatuur blijven.
- Kook ondertussen de snijbonen in ruim water gaar. We verwarmen het water op het hoge vuur en wanneer het goed kookt dan schuiven we dit naar de kleine pit. Deksel erop en lekker laten doen.
- Giet de snijbonen af en voeg een klein beetje zout en peper naar smaak toe.
- Leg alles op het bord en je bent klaar om te eten.