15th apr2012

Berlijn en omgeving

by Geert

Vandaag was het dan zo ver. We gaan naar Berlijn. Hemel en aarde heb ik moeten bewegen om vrij te krijgen, maar het is gelukt. Om 13.30 stond ik klaar in Apeldoorn, maar geen Ger, Rosanne en Allard. Ze stonden in de file dus kwamen wat later. Omdat ik nog ongeveer een uurtje had ben ik maar even naar Favini gereden. De fietsen en brommer voor de deur deden me vermoeden dat er nog wat activiteit was, dus maar weer omgedraaid en op de afgesproken plek wat met mijn gsm zitten spelen. Eindelijk kwamen ze dan toch aan. We hebben de spullen overgeladen in Allards auto en zijn vertrokken. Een paar uur in de auto gezeten. Ik ben niet zo goed met stiltes dus heb me toch wat zitten buurten. Omdat we er langs kwamen nog een klein sanatorium aangedaan. Geen camera uit de tas, maar toch leuk om even gezien te hebben. Toen we weer in de auto zaten even langs Overlook Hotel gereden. Daar liepen we het terrein op en meteen kwam een gigantische Hugo met zijn “Zichterheit” bomberjack en zwarte broek in de kisten aangelopen. We mochten meteen op onze hakken omdraaien en weer richting het hek lopen. Mijn Duits is niet zo goed, maar dit was al duidelijk voordat hij ook maar iets zei.
We zijn dus maar weer doorgereden naar het hotel. Dat moest ook wel, want we kwamen om 23.45 aan en om 24.00 was de check-in gesloten. In het hotel nog een pilsje gepakt, en daarna lekker in bed gaan liggen. Het was prima slapen daarzo, mooie grote kamer en fatsoenlijk matras. Helaas ging de wekker alweer om 6.30.
We hadden om 7.00 afgesproken om te vertrekken. Dit lukte ook goed, geen vertragingen en een paar minuten later stonden we bij Piano Sanatorium. Hier een uur of wat rondgelopen, en doordat we bij een andere locatie hadden afgesproken eigenlijk net te vroeg vertrokken.
De volgende locatie was een bezoek voor een grote urbex meeting. Omdat Rosanne en Allard hier niet aan mee organiseren hebben we ze eerst afgezet bij de Flieger Hoch Schule. Daarna zijn we doorgereden naar de meeting locatie. We hebben erg veel uitleg gekregen, waarvan de helft te snappen was. Damn wat praten die Duitsers Duits. Verschillende plekken gezien en er zitten wat leuke verrassingen bij. Ik hoop dat we het allemaal rond krijgen.
Hierna zijn we Allard en Rosanne weer op gaan halen. Omdat er nog een paar koffie wilden drinken ben ik vlug naar binnen gerend, heb een panoramaatje geschoten en even met Rosanne de gymzaal bekeken om dan weer door te rijden naar de volgende locatie. Het panorama kun je hier bekijken. We zijn naar een energiecentrale gegaan. Je kunt daar legaal een bezoek aan brengen. Het duurde ongeveer 10 minuten voordat Rosanne en ik over hekjes aan het klimmen waren om dichter bij de machines enzo te komen. Toch een beetje urbex dus.
Toen we (tikkie te laat) weer naar buiten kwamen zijn we doorgereden naar Das Krematorium. In eerste instantie helemaal verkeerd, maar gelukkig hebben we het gevonden. Dit was een kleine locatie waar toch nog wel wat te zien was, meer dan verwacht.
Naar huis rijden was nog best een eind. Ik was uiteindelijk om 03.00 thuis en heb geslapen als een roosje.

7 Responses to “Berlijn en omgeving”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.