18th mei2012

Powerplant IM en Chateau HB

by Geert

Een lange dag was het wel, maar wat hebben we genoten.
Samen met Martijn, Jessie, Pinda, en nog twee waarvan ik de naam maar blijf vergeten hebben we een erg toffe urbexdag gehad. Om 7.00 zijn Martijn en ik vertrokken. Iets voor Powerplant IM hebben we met de rest afgesproken en we lopen naar de locatie. Binnenkomen is voor Martijn en mij bekend omdat het een re-visit is, maar de rest moet toch even slikken. Als de eerste drie door een raampje zijn gewurmd blijkt de deur van binnen uit van het slot af te kunnen. De tweede drie kunnen dus makkelijk door de deur naar binnen. Natuurlijk hebben we deze deur wel weer goed op slot gedaan.
Binnen aangekomen een lading foto’s gemaakt. Ik wilde eigenlijk wat meer in series gaan werken, maar dit is een beetje mislukt. Er is zoveel moois te zien en op de foto te zetten dat ik mijn serie al snel uit het oog verloor en vanalles anders op de foto heb gezet. Hopelijk word het wel een mooie reeks, en komen de dingen die ik al in mijn hoofd had zitten ook zo uit.
Na het bezoek aan de centrale zijn we toch maar even doorgelopen naar de koeltoren. Een leuk extraatje als je er toch bent. De eerste keer dat ik er was dacht ik dat ik het niet zo boeiend zou vinden, maar toch knaagde er iets. Ik ben dus deze keer wel naar boven gekropen. Man, man, wat een gigantisch ding is zo’n toren zeg. Op het moment dat je op de grond stampt of een keer in je handen klapt hoor je het geluid gewoon drie keer weerkaatsen tegen de wand. Erg bizar om te horen.
Na een lunch bij een bekend fast food restaurant zijn we verder gegaan naar nog wat locaties. Een leegstaand ziekenhuis was helaas niet in te komen, een ander pand was al gesloopt, maar Chateau HB was wel te doen. We hebben ook hier onszelf goed vermaakt. In eerste instantie leek het een gigantisch kasteel, daarna een afgebrand krot en toen bleken details als trappen en dergelijke redelijk goed bewaard. Hier hebben we toch stiekem nog best even rondgelopen.

De foto’s laten nog even op zich wachten, eerst nog een paar dagen urbexen in Duitsland.

Update: foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.