25th jul2012

vakantie tenerife – dag vier

by Geert

Dag vier-
Een vulkaan beklimmen is een van de top excursies die je kunt doen op Tenerife. In het idee van: “nu we er toch zijn.” beginnen we er aan. We reizen met de bus naar de helft van de hoogte. Op ongeveer 2000 meter hoogte maken we een hike. Het is best wel een pittig stukje lopen, maar we doen het allemaal wel. Na ongeveer twee en een half uur komen we terug bij de bus. We kunnen nog wat drinken, eventueel wat eten en rijden na deze korte pauze door naar ongeveer 3000 meter. De lucht is hier een stuk dunner en dat merk je wel een beetje. We moeten nog kaartjes kopen voor de kabellift naar boven. Eigenlijk dachten we dat we geen extra kosten meer hadden, maar dit was iets wat onze reisleider Steven even vergeten te vertellen is. De lul. We betalen de 25 euro per persoon en wachten op de lift.
Per dag mogen er maar 200 mensen naar boven om het niet te druk te laten worden, en voor reservaat regelingen.
Met de lift kom je een heel eind, maar het laatste stukje is ongeveer 160 hoogtemeters en dit kan alleen te voet. Het viel me al met al wel mee, alleen deed het erg veel pijn in mijn kuiten. Ook merkte ik wel dat de lucht een stuk ijler is. Je bent echt aan het hijgen met een relatief kleine inspanning.
We zijn allemaal op de top gekomen. Wat dat betreft hebben we wel een toffe groep. Iedereen was aan het schelden dat het zwaar was maar liep wel gewoon door.
We zijn allemaal tot op de top gekomen. 3718 hoogtemeters. Een heel stuk onder ons zien we de bomen stoppen, en ook zien we de wolken van bovenaf. Erg bizar om zo hoog te staan, en een gigantisch uitzicht. Voor Stefan was het een hele prestatie. Tot bovenaan het pad was het allemaal redelijk te doen, maar de laatste vijftien meter had hij behoorlijk last van hoogtevrees. Wel heeft hij doorgezet (met enige tegenzin en groepsdruk) en het gehaald.
‘S avonds zijn we gaan stappen met Pricilla en Thuy. Het was een gekkenhuis. We hebben zo ongeveer allemaal staan dansen en veel te veel gedronken. Misschien zou ik dat de volgende keer wat minder moeten doen. Maar het was het waard. Super avond!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.