25th jul2012

vakantie tenerife – dag tien

by Geert

Dag tien-
Vandaag moesten we vroeg op. Ik ben eigenlijk iets te lang blijven liggen en moest daardoor wat haastig mijn spullen pakken. We gaan de mascakloof
lopen. We hebben Fred als gids, een kerel die uit zwitserland komt en daar in de bergen is opgegroeid. Hij woont al jarenlang op Tenerife en loopt de kloof twee keer per week. De bus zit bijna helemaal vol en word opgesplitst in twee groepen. Een duitse en een nederlandse groep. Er blijven zo’n 20 personen over in onze groep.
We hebben al een heleboel spannende verhalen gehoord over de kloof. Het is een afdaling met ongeveer 600 hoogtemeters en dat over zes kilometer. De verhalen zeggen ons dat het voelt als 25 kilometer. Na 30 minuten is het tijd voor onze eerste echte stop. Een wat oudere man loopt niet helemaal goed en Fred pushed hem een beetje om terug te gaan. Volgens hem is de man een risico voor de groep en mocht er iets gebeuren dan kunnen we niet gered worden. Alle helikopters zijn ingezet bij de brand. Ook horen we dat de overheid een negatief advies had gegeven over het lopen van de kloof. De temperatuur is te hoog, en mocht er iets gebeuren dan zitten we vast. We hebben flink gelopen. Het is echt bizar hoe groot zo’n kloof is. Op het hoogste punt is het verschil tussen waar je staat en de top ongeveer 550 meter. De kloof is ongeveer 20 tot 30 meter breed, dus je kunt je misschien een beetje inbeelden hoe groot dat het is.
Na de lunch zijn bart en ik van de groep weg gelopen. We konden wel wat sneller en ons eigen tempo aanhouden was een stuk fijner dan steeds moeten wachten. De zwaarte van de tocht valt wel mee, ook ak is het erg warm. We hebben ongeveer een half uurtje sneller gelopen dan de rest dus konden mooi even zwemmen in zee. Het water was echt kei zout, en ik was er snel weer uit. Toen de groep compleet was zijn we met een bood terug gegaan naar Los Gigantos om hier over te stappen op een bus. Deze zet ons recht voor het hotel af.
Ik voel de wandeling goed in mijn benen en voeten, maar het was het zeker waard.
Als avond eten zijn we naar de italiaan gegaan. Onze ober heet Felix en heeft ons prettig geholpen. We hebben hem in het spaans bedankt.
Als vaste recept hebben we weer een biertje op het balkon gedaan. We waren allemaal moe maar zijn toch gaan stappen. Het was een gekkenhuis! Erg leuk gehad, lekker gedanst en Amanda gesproken. Damn wat is dat een mooie meid. Als afsluiter van de avond ben ik bij Priscilla en Thuy gaan slapen. Ik sliep als een baby met airco die wel werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.