Modellendag Fotovakschool

by Geert

Bij de module studiofotografie op de Fotovakschool in Boxtel hebben we een modellendag gehad. Het was de bedoeling dat we een model, make up artiest en natuurlijk onszelf als fotograaf zouden regelen. We hebben een concept bedacht en dat zo goed mogelijk uitgewerkt. Het was weer eens wat anders om met meerdere fotografen te werken. We hebben verschillende belichtingen en poses geprobeerd. Hieronder is een selectie van de leukste foto’s.

Motorrijbewijs

by Geert

Vandaag is het dan zover. Ik moet op voor mijn motorrijbewijs. Na een tijdje zo rons te hebben gereden hebben we een drankje gedaan afwachtend op het examen. Ik was helemaal niet zo zenuwachtig maar op de motor reed ik mezelf een beetje voorbij. Soms wat te snel langs een weg van rechts en wat laat met mijn richting aangeven. Misschien had ik toch wat last van zenuwen.
Uiteindelijk reden we terug op het parkeerterrein en ik was er bang voor. Mede omdat ik geen stop-and-go had hoeven doen.
Toen we binnen kwamen en aan tafel gingen zitten wist ik zelf eigenlijk dat ik gezakt was. De examinator gaf me een hand en zei: je hebt het gehaald, proficiat.

Er waren een paar puntjes die hij me nog tipte om aan te werken, maar het belangrijkste is: ik heb het pasje binnen.!(ofja, als de gemeente het voor me gemaakt heeft)

Motorrijbewijs speciale verrichtingen

by Geert

YES.!
Ik heb m binnen. Vandaag ben ik op examen geweest voor het eerste gedeelte van mijn motorrijbewijs. We hebben eerst even de meeste dingen nog geoefend en zijn toen doorgereden naar Eindhoven.
Aangekomen op het terrein zijn eerst de pionnen nog uitgelegd, niet dat ik het helemaal onthouden heb, maar dat was geen ramp gelukkig.
We waren met twee die examen moesten doen enik was de tweede. Ik dacht dat ik nog wel ff moest wachten, maar na tien minuten mocht ik al op de motor gaan zitten. Degene voor me was geslaagd.
Als eerste moest ik de motor in een parkeervak zetten, daarna de langzame slalom. Deze ging in twee keer goed en dat was best apart. Normaal ging ie altijd fout.
Hierna moest ik de noodstop doen, daarna de uitwijkoefening en stapvoets rijden. Klaar, geslaagd.
Nu snel mijn theorie halen en dan nog het tweede deel van het examen. Ik houdt jullie op de hoogte.!