Koken in een T3

by Geert

Vier pitten, een ruime oven en een magnetron. Zaken die je thuis bij het koken vaak voorhanden hebt maar die in een T3 ontbreken. Ofja, er niet zijn. Of ze ontbreken is natuurlijk een ander verhaal.

De ruimte om te koken in onze T3 bestaat uit twee gaspitten. Een kleintje en een grotere. En een wasbak met een kraantje. We hebben een werkblad om het een en ander op aan de kant te zetten of te snijden maar dan houdt het snel op. Dat is leuk, want koken wordt hiermee elke keer een uitdaging. Je kunt niet even de krieltjes aan de kant schuiven op een extra pit en dan je vis afbakken. Daar is geen ruimte voor. Het resulteert in creatieve recepten en manieren van koken welke ik hieronder op een rijtje heb gezet. De lijst is steeds in opbouw dus er komen regelmatig nieuwe recepten bij.

We zijn altijd op zoek naar nieuwe inspirerende gerechten om uit te proberen. Heb je zo’n tip? Laat dan een reactie achter of stuur een e-mailtje.

Ontbijt:

Lunch

Diner:

 • krieltjes, snijbonen en vega-hamburger

Krieltjes, snijbonen en vega-hamburger

by Geert

De eenvoud van dit gerecht is de kracht. Het is makkelijk te koken, duurt niet heel lang omdat we stiekem een beetje vals spelen en is goed te eten.

Ingredienten:

 • Krieltjes (voorgekruid uit een zakje)
 • Snijbonen (voorgesneden uit een zakje)
 • Vega burgers
 • Bakboter
 • Peper, zout
 • Mayonaise en/of curry

Bereiden:

We spelen een beetje vals door thuis de krieltjes al voor te bakken. Op die manier hoeven we ze alleen maar op te warmen en dat bespaard tijd. Dit hoeft je natuurlijk niet te doen maar dan moet je iets meer tijd uittrekken voor het koken. De krieltjes gaan in een afsluitbaar vershoudzakje en worden in de koelkast bewaard.

 1. Bak de krieltjes in een pan zodat ze warm zijn. Wij gebruiken hier een hogere pan voor zodat we later de vegaburgers toe kunnen voegen.
 2. Bak de vegaburger in een lage pan totdat ze goed zijn. Onze pan is eigenlijk iets te klein en daarom snijden we één burger door. We leggen deze als ze kalar zijn bij de aardappelen zodat deze mooi op temperatuur blijven.
 3. Kook ondertussen de snijbonen in ruim water gaar. We verwarmen het water op het hoge vuur en wanneer het goed kookt dan schuiven we dit naar de kleine pit. Deksel erop en lekker laten doen.
 4. Giet de snijbonen af en voeg een klein beetje zout en peper naar smaak toe.
 5. Leg alles op het bord en je bent klaar om te eten.

Gebakken eitje op toast

by Geert

Een klassieker! Lekker voor het ontbijt of bij de lunch.

Ingredienten:

 • Brood (bruin of wit naar keuze)
 • Eieren
 • Bakboter
 • Peper, zout
 • Mayonaise of boter indien gewenst

Bereiden:

 1. Toast het brood in een droge pan en leg dit even aan de kant. Smeer er naar wens een beetje mayonaise of boter op.
 2. Doe wat bakboter in de pan en wacht tot dit gesmolten is.
 3. Breek een eitje. Je kunt de dooier heel later of kapot maken met een spatel. Doe er wat zout en peper bij.
 4. Wanneer het eitje klaar is uit de pan halen en op het brood leggen. Smakelijk!

Tip: Supercharge je eitje door kaas op het brood te doen en er wat veldsla bij te serveren.