Dierenrijk 22-12-2013

by Geert

Samen met Lennart ben ik weer eens naar de dierentuin geweest. Er zijn nieuwe olifanten en die mochten vandaag voor het eerst buiten. Helaas heb ik daar geen foto’s van die de moeite waard zijn. Het was wel heel mooi om te zien. We hebben gezellig samen een rondje gelopen en flink wat gefotografeerd. Ik heb zelfs een Lennart in het wild op de foto kunnen zetten.

Omdat het me leuk leek een keer een serie te maken heb ik een aantal dieren op de foto gezet waarmee je oogcontact kunt maken. Zie hier de serie: “Look at Me”.

Piggy Farm

by Geert

Samen met Sander ben ik naar deze locatie gereden. We hebben er toch wel een behoorlijke tijd rondgelopen en ik had eigenlijk niet verwacht dat ik er nog foto’s zou maken die ik ook online zou zetten. Toch viel het mee. Hieronder staan de foto’s. Bij deze locatie kun je de stallen in, een heleboel woonketen die tussen de stallen in staan en een paar loodsen. Veel te zien, weinig te fotograferen, maar toch nog wel een paar leuke shots al zeg ik het zelf.

Dierenrijk

by Geert

Tegen het donker aan foto’s maken met een telezoomobjectief is een uitdaging. Vooral als je beestjes op de foto wilt zetten. Die willen nogal eens bewegen. Mijn iso dus een stuk omhoog en schieten met die hap. Veel foto’s heb ik meteen weg kunnen gooien maar er zijn er ook een paar die ik nog wel heb bewerkt en gepubliceerd.

Top secret

by Geert

Samen met Sander, Martijn en Timmo heb ik een bezoek gebracht aan deze energiecentrale. Binnenkomen was niet heel moeilijk, maar we moesten even ons momentje pakken. Er komen nogal wat mensen langs en om dan door een hek te gaan kruipen kan vervelende reacties geven. Gelukkig is alles gelukt en eenmaal binnen keken we onze ogen uit. De centrale is toch alweer een behoorlijke periode buiten gebruik maar nog steeds branden de lampen. Tegen alle verwachtingen in hebben we zelfs de binnenkant van de controlekamer gezien. Ik heb daar een monitor aangezet en we keken zo tegen een controleprogramma van de centrale aan. Ergens toch wel heel bizar. Qua foto’s kon ik mijn draai niet echt vinden. Het zijn vooral hele grote motoren in een hele grote ruimte. Voor de rest kon ik er niet zoveel mee. Ook al was dit meer een kijkbezoek dan een fotobezoek, toch heb ik er een setjes uit kunnen halen waarvan ik er eentje zelfs best wel gaaf vind.

De Universiteit

by Geert

Vandaag ben ik samen met Kip, Lennart en Simone wezen urbexen. Onze eerste bestemming is De Universiteit. Eenmaal aangekomen volgen we de aanwijzingen die Kip al geregeld had. Daardoor staan we snel binnen. Er is veel te zien en ik knip er dan ook lustig op los. Er is nogal een bende van gemaakt dus ik focus een beetje op detailshots. Mijn objectieven heb ik regelmatig gewisseld. Dan weer mijn 35mm f/1.8 erop en dan weer mijn 10-20 groothoek objectief. Na een goede anderhalf uur schieten hoort Kip ineens buiten mensen lopen en praten. We kijken voorzichtig maar het is niet helemaal duidelijk hoe of wat. Voor de zekerheid gaan we aan de kant het verste van het geluid af naar beneden. Op de eerste verdieping aangekomen kunnen we mooi zien wat er aan de gang is. Er staat iemand met een pistool te zwaaien. Op het moment dat we een camera zien staan neemt mijn hartslag af en besluiten we te vertrekken. Bij het verlaten van het terrein komt een van de filmmakers wel onze kant op maar we lopen gewoon door.

De volgende locatie is Theater Jeusette. We komen dankzij de aanwijzingen weer erg makkelijk binnen en ik herken de locatie aan het plafond. Wat een mooi ding. We schieten weer flink wat foto’s en verkennen heel het pand. Op het theater na is er niet echt nog iets wat de moeite waard is. Bij het vertrekken bedenk ik dat ik de eerste zaal niet op de foto heb gezet dus ik knip nog snel een foto met mijn gsm. Leuk voor thuis.

Na een korte stop bij ons favoriete fast food restaurant is het tijd voor de volgende locatie.
We rijden een paar mogelijke locaties af maar helaas niets waar we echt veel kunnen zien. Sommige zijn gesloopt, sommige zijn dichtgemaakt maar helaas niets waar we erg warm van worden. Ik heb nog een foto kunnen maken waarbij het gallerijtje voor de voordeur voorzien was van glas in lood. Het hele huisje is begroeid met klimop en andere planten, er staat niets meer binnen en je staat bijna in de achtertuin van de buren. Dit is dan ook de enige foto die ik hier gemaakt heb. Op het moment dat we uitstappen zegt Simone dat ze aan de andere kant van het water een mogelijke locatie heeft gespot. Na veel wikken en wegen en de conclusie dat er ramen uit liggen, graffiti op staat en dat het er inderdaad maar verlaten uit ziet komen we er achter dat het gaat om De Universiteit. De locatie die we die ochtend bezocht hebben. Wat hebben we toch een rondje gereden. Na flink wat lachen om onze “ontdekking” rijden we door naar huis. Het was een geslaagde dag.