Gevangenis 15H

by Geert

Vandaag zijn we vroeg opgestaan voor een locatie die ons direct aansprak. Een leegstaande gevangenis hebben we nog nooit bezocht. Samen met Simone, Martijn, Sander, Michel, Raymond en Manuel ben ik om 6:00 uur vertrokken. In de auto kon ik mijn ogen niet open houden en daarom is de reis vrij snel gegaan. Voor mij dan. Net voor de afslag op de snelweg konden we niet meer uitvoegen omdat een vervelende Fransoos in de weg ging rijden. Gelukkig hadden we snel genoeg telefonisch contact met de andere auto en konden we makkelijk naar de eindbestemming rijden. We hebben de auto’s geparkeerd. Dit moest een stukje van de locatie af want bij de locaties zit een kamp met roma zigeuners die graag je auto klem zetten, leeg halen of beschadigen. Na een korte wandeling lopen we richting de ingang. Door de poort kun je niet zomaar, dus maken we gebruik van een alternatieve route. We komen nog twee Fransen tegen die zeggen dat er politie binnen is. Omdat we toch wel een stukje moesten rijden lopen we door en bekijken het zelf wel even. De binnenkomst gaat verder vlekkeloos en al snel staan we in het bekende cellenblok. Scenes van de serie Prisonbreak komen in mijn hoofd voorbij. De gevangenis is nog helemaal niet zo lang dicht maar de tekenen van verval zijn al behoorlijk aanwezig. Peeling paint, schimmel en schade aangebracht door bezoekers zijn dingen die je direct ziet. Ik maak als eerste even een groepsfoto.
We zijn nu nog allemaal bij elkaar en dat zal vast niet lang zo zijn. We horen meteen al andere mensen lopen. In eerste instantie denk ik dat het misschien wel eens politie kan zijn. Ik kijk omhoog en zie een stukje van een rugzak buiten de balustrades uitsteken. Deze heeft een camouflage print. Politie gebruikt echt geen rugzakken met camouflage print dus het is wel prima. Wanneer ik
door de galerij loop valt me op dat veel cellen voorzien zijn van een vrolijk kleurtje. Niet alleen groen en blauw, maar ook kleuren als paars en roze. Dit vind ik in een gevangenis maar gek. Nadat ik een paar foto’s heb gemaakt van de galerij en een paar cellen ben ik de meeste alweer kwijt. Ik knip rustig verder en loop af en toe iemand tegen het lijf. Samen met Simone heb ik nog wat geinige foto’s gemaakt. Ik hoop dat ze een beetje werken, en over komen zoals bedoeld is. We lopen nog eens over de afdeling met isoleer cellen. Hier is het toilet uit één geheel en zit de tafel en een soort van stoeltje vastgemaakt aan de vloer. De luchtplaatsen die bij deze vleugel horen zijn precies zoals je ze in de films ziet. Klein, echt helemaal afgesloten en alleen aan de bovenkant geen beton. Wel een groot rooster zodat er echt niets en niemand in of uit zou kunnen. We stellen onszelf voor hoe saai het moet zijn om daar te zitten. Als het binnen wel genoeg geweest is lopen we naar buiten. We bezoeken de luchtplaats waarvan nu het dubbele hek gewoon open staat. Dat zal een aantal jaren geleden wel anders zijn geweest. Het gebouw is massief, groot en hoekig met kleine raampjes. Doordat het mooi weer is hebben we hier ook wat mooie foto’s kunnen maken. Nadat we nog even gekeken hebben in een uitkijktoren op de hoek van het terrein komt iedereen weer bij elkaar er zijn we klaar om weer te vertrekken. Iedereen is het er over eens: wat is dit een vet bezoek aan een super gave locatie.

Dancing Drops

by Geert

Met wat leuke speeltjes vloeistoffen laten dansen. Dit is het resultaat.