TKA: Mappen

by Geert

Nadat ik alle gasmaskers zo goed als verkocht heb komt nu de volgende partij.  Deze elastomappen zijn A4 formaat en er passen een heleboel papieren in. De kwaliteit is goed. De mappen zijn gemaakt van kunststof en zijn voorzien van een elastiek waarmee je de map dicht kunt houden. Zo blijven je papieren er netjes in zitten.

De mappen kosten € 1,49 per stuk.
Bij afname van 10 stuks kosten ze nog maar € 10,-
Bij afname van 30 stuks kosten ze nog maar € 24,-

Mocht je grotere partijen in één keer af willen nemen of heb je nog extra vragen dan kun je altijd even een berichtje sturen via mijn contactpagina.

Portret Danny

by Geert

Om mijn flitser nog wat uit te proberen heb ik wat portretten geschoten van Danny. Helaas heb ik ook mijn swivel gemolt, dus die moet er een nieuwe aan komen.

Horror Labs

by Geert

Deze locatie stond al een tijdje op het verlanglijstje. Zowel bij Martijn, Iris, Koen als bij mij. We hebben er dan ook maar eens werk van gemaakt want anders komen we er nooit. In eerste instantie zag het hele gebeuren er dicht uit. Totdat Koen aan de voorkant een opening spotte. We hebben de spullen gepakt en lopen naar de opening. Omdat er iemand een hond aan het uitlaten is lopen Martijn en ik nog even een klein rondje nadat Iris en Koen naar binnen zijn gekropen. Op het moment dat Martijn binnen staat en ik mijn spullen aan geef komt er een kerel mijn kant op gelopen. Hij slaat het zebrapad over en komt overgestoken recht op mij af. Ik heb zoiets van: “oh oh.” en kijk een beetje de andere kant op. Alsof het me niet interesseert dat hij eraan komt.
Op het moment dat ie bij me is begint hij in het Frans tegen me te praten. Nou snap ik daar niets van, dus ik schakel over op Engels. Hij geeft aan me niet te willen storen, maar is benieuwd of het een leegstaand pand is en wat we gaan doen. Hij schiet zelf veel video voor muziek clips en is ergens wel geïnteresseerd. We wisselen redelijk eenzijdig gegevens uit (ik heb die van hem, hij niet die van mij.) en ik klim naar binnen. Binnen aangekomen zie ik drie verschrikte en gespannen gezichten. Ze waren bang dat ik nog voordat ik binnen was al gepakt was.
Binnen aangekomen lopen we eigenlijk direct naar de kelder. Hier staan de potten met sterk water en delen van dieren. Erg bizar om te zijn, ik had verwacht dat het veel erger zou stinken. Op een of andere manier is het toch niet zo goed voor me, want ik ben niet echt lekker na een minuut of vijftien. Het is niet anders, en ik ga gewoon zo goed en kwaad door als kan. Gelukkig zonder problemen de locatie helemaal kunnen bekijken en fotograferen. De ruimte met de sterk water potten was lastig, want erg donker met sterke lichtinval. Toch ben ik vrij tevreden over mijn set foto’s.

Vakantie overzicht

by Geert

Tenerife 2012 is in een woord te beschrijven. Gekkenhuis!
Bianca, Mayk, Anne, Stefan en The Three Amigo’s hebben veel gedaan, gezien en meegemaakt. Het beklimmen van el Teide, een bezoek aan een supergaaf waterpark, het zien van echte orca’s en stappen tot vroeg in de ochtend. Dit is slechts een kleine selectie van onze avonturen.
Bart heeft een compilatie gemaakt van de foto’s die we gemaakt hebben. Je krijgt een indruk van onze avonturen en kunt zien in wat voor prachtige omgeving we hebben vertoeft.
Voor onszelf is deze DVD een herinnering aan een supergave vakantie met een mooie bestemming en goed gezelschap.

Ikzelf heb mijn foto’s met een begeleidend verhaaltje op mijn site gepubliceerd. Hieronder staan de links naar de afzonderlijke verslagen.

– Dag één. -De Heenreis-
– Dag twee. -Gekkenhuis-
– Dag drie. -Loro Parque-
– Dag vier. -El Teide-
– Dag vijf. -El Ambiente-
– Dag zes. -Afscheid-
– Dag zeven. -Huurauto-
– Dag acht. -Burn baby burn-
– Dag negen. -Siam Park-
– Dag tien. -Mascakloof-
– Dag elf. -Lazy pool day-
– Dag twaalf. -This is the end-

Martijn's garage

by Geert

Martijn houd van sleutelen. Hij heeft een garagebox met daarin een paar auto’s en Gunther. Gunther is een brandweerbus. Martijn heeft een fiat verlaagd. Ik mocht hierbij foto’s maken en onderstaande serie is het resultaat.

Flitser en statief

by Geert

Al een lange tijd ben ik op zoek naar een flitser. Niet omdat ik er perse een nodig heb, maar ik denk dat de mogelijkheden voor portretfotografie uitgebreid worden wanneer ik een flitser heb. Nadat ik verschillende weken online gezocht heb en navraag gedaan heb bij verschillende mensen was de algemene tip: “koop de meest uitgebreide voor je budget, dan kom je nooit functies te kort.”
Zo gezegd, zo gedaan. Ik schiet met een Nikon D5100 fotocamera. De flitser ging dus ook een Nikon worden. Nou zijn er verschillende flitsers met allemaal een eigen bereik en functies. Om zeker niet mis te pakken ben ik gegaan voor het vlaggenschip van Nikon. Een Nikon Speedlight SB-910 is het geworden.
De flitser word geleverd met een zachte tas, een diffusiekap, een filter voor gloeilamplicht en een voor tl-licht, en een in mijn ogen ietswat goedkoop standaardje.

Ik heb de flitser al een paar keer geprobeerd, maar weet wel dat ik nog wat in moet lezen en wat moet proberen. Gelukkig heb ik een paar e-books over flitser, en daar kan ik me eens flink mee uitleven. Mijn broertjes worden helemaal simpel van me. Ik vraag ze steeds om model te staan.
Om de flitser off-camera te gebruiken heb ik ook een statief besteld. Het goedkoopste wat ik kon vinden op E-bay. Het is er een geworden van Meking. Behalve dat het allemaal een beetje goedkoop aandoet werkt het wel prima. Er zit een zilveren paraplu op om het licht te reflecteren. Ik moet nog wel iets van sanbags hebben. Ik denk dat ik ze laat maken bij het locale naaiatelier, (of mijn moeder) want de prijs bij kopen vind ik behoorlijk hoog voor een zak met zand.

Ook heb ik nog een uitrekbare TTL kabel gekocht. Zo kan ik mijn flitser aansturen via de camera zonder dat ik de camera moet laten flitsen. Ook kan ik de camera het licht aan laten passen en hoeft ik niet manueel de lichtsterkte van de flitser in te stellen. Over een tijdje koop ik wireless triggers. Ik denk dat het de Cactus V5 word, maar daar ben ik nog niet helemaal zeker over.

Ik heb een aantal foto’s gemaakt om het een en ander uit te proberen. Deze staan hieronder.