Bloso

by Geert

We zijn dit park alweer een keer of tien voorbij gereden. Nooit gestopt want het was niet echt heel erg spannend dachten we. Op het moment dat we er staan bevestigen we eigenlijk ons vermoeden. Toch nog een leuk uitstapje gehad, en een stukje kunnen wandelen in een mooi park.

Mercedes Benz E300

by Geert

Omdat de koppeling van mijn Opel toch wel behoorlijk op is ben ik gaan kijken naar een andere auto. Na gereden te hebben in een aantal automobielen ben ik gegaan voor een Mercedes Benz. Een echte W124 om precies te zijn. De auto rijd lekker, ziet er tip top uit en in de belasting erg voordelig. Deze krachtpatser is namelijk al van 1986 en daarom belastingvrij.
Ik heb er ook meteen een paar toffe plaatjes van geschoten. Kon het niet laten….

Praktica B200 electronic

by Geert

Dit speeltje heb net zoals de Nikon F75 ik gekregen van een fotograaf hier in de buurt. Het boekje heb ik er ook nog bij. De camera heeft een ingebouwde lichtmeter welke lijkt te werken. Misschien moet ik wel even de batterij verwisselen. Een erg toffe feature vind ik het inspiegelen van de diafragmawaarde. Je kunt in de zoeker de diafragmawaarde op het objectief aflezen door een speciaal hiervoor gemaakt venstertje. Ook zit er een zelfontspanner op de camera.
Meer info over de camera: http://camerapedia.wikia.com/wiki/Praktica_B_200

Het objectief is een Pentacon Prakticar 50mm 1:1.8 objectief. Dit is denk ik een leuk objectief om wat mee te spelen.
De flitser is een manuele flitser. Ik zal deze niet vaak gebruiken maar vond hem wel leuk staan op de foto.
De camera is nu geladen met een rolletje Kodak Tri-x pan400 (B&W). De resultaten zien jullie vanzelf verschijnen.

 

Amsterdam oktober 2012

by Geert

Samen met Matthijs en Saska ben ik een dag naar Amsterdam geweest. Gewoon wat chillen, rondkijken en hier en daar een drankje doen was de planning van de dag. We zijn even hoi wezen zeggen bij Hannah en haar huisgenotes. Ze weet daar de weg dus we hebben een goede gids gehad. De hele dag heb ik mijn camera vastgehad en ik heb een aantal leuke shots gemaakt. Ik heb me goed vermaakt. Bedankt Matthijs, Saksa en Hannah.

Nikon F75

by Geert

Bij ons in de buurt is een fotograaf gestopt. In de winkel stond nog een heleboel “oude rommel” welke ze in een paar dozen gegooid hadden en die ik op kon komen halen. In deze dozen heb ik toch nog een paar leuke dingetjes kunnen vinden. Zo ook deze Nikon F75 camera met objectieven. Het is een analoge camera met toch best wel wat snufjes. Zo zit er autofocus op, bracketing functie belichtingscorrectie, timer en het leukste van allemaal; dubbele belichtingen.
Ik heb er op dit moment een rolletje in zitten en ben aan het proberen met dubbele belichtingen. Je maakt dan twee foto’s op een negatief waardoor de foto’s over elkaar heen komen te liggen. De combinatie die ik nu probeer is portretten en landschappen.

v.l.n.r.:
Nikkor AF 35-80
Nikkor AF 28-100
Nikkor AF 28-70
Nikon F75 body