Vakantie 2017 – dag 5

by Geert

Dag 5 

Vandaag nemen we een route die niet het meest efficient is, maar wel het leukste. We rijden namelijk met Bliksem over de Deltawerken. Een bouwwerk wat echt supervet is en wat ook nog eens mooi rijden is. Onze bestemming is de kinderdijk. Daar gaan we naar de molens kijken. We frotten bliksem in een parkeervak en fietsen een rondje. Molens gezien en door. Onze volgende bestemming is Schoonhoven. De kaartjes voor Fort Pampus hingen nog thuis op de koelkast en die heeft ons mam per adres naar ons opgestuurd. De kaartjes zijn weer bij ons en we gaan op weg naar Gouda. Daar parkeren we op de camperplaats en na 5 minuten lopen zitten we in het centrum. Bliksem moet even tussen een verzameling tupperware campers en schreeuwende Italianen staan maar dat is maar voor een dagje. Ik gebruik de eerste keer mijn parkeerapp en kom er later achter dat die niet snappen wat een dagkaart is. Ik betaal in de app meer dan aan de automaat. Hier moet ik nog even een berichtje voor sturen.

In Gouda doen we het standaard rondje met als extraatje een brocante markt. Er ligt ook wel wat rommel tussen maar je ziet dat iedereen hun mooiste oude spullen uit stalt.  Een bezoek aan de kaaswinkel mag niet ontbreken en de kerk slaan we over. Dat is tegenwoordig een museum en dan moet je zes euro per persoon betalen om binnen te komen. Ik dacht dat Gods huis altijd open was. Misschien is ie verhuisd.

Op de camperplaats lezen we nog wat en van een collega t3 rijder krijgen we nog wat tips voor Rotterdam. Die schrijven we allemaal op en na een prima nachtrust gaan we naar de volgende bestemming.

Voorgaande verslagen:

Vakantie 2017 – dag 1

Vakantie 2017 – dag 2

Vakantie 2017 – dag 3

Vakantie 2017 – dag 4

Vakantie 2017 – Dag 4

by Geert

Dag 4

Vandaag gaan we naar middelburg. Het is echt maar een heel klein stukje fietsen dus na 10 minuten ofzo staan we in het centrum. We lopen het eerste gebouw binnen maar daar mogen we alleen de eerste hal bekijken en voor de rest moeten we betalen. Het blijkt het stadhuis te zijn en we waren juist op zoek naar de Lange Jan. We gaan op weg. Tussendoor bezoeken we de wandelkerk. Een museumkerk waar een expositie hangt over de beeldenstorm en een gebouw wat gigantisch is. Zeker de moeite waard. Wat ik vooral heel mooi vond was een installatie met allemaal foto’s die iets lieten zien wat mooi en lelijk tegelijkertijd is. Na wat straten, steegjes en pleinen komen we aan bij de ingang van de toren. Die is 207 treden hoog tot aan het bezoekerscentrum en we klimmen omhoog. In een iets te hoog tempo eigenlijk maar het is een goede training voor de kuiten. Boven hebben we een mooi uitzicht en er staan ook een heleboel plaatsen aangegeven. Leuk!

Na onze afdaling vinden we het tijd om ergens wat te gaan eten. Eerst gaan we op een terras zitten waar we alleen wat drinken. Het is intussen een beetje gaan regenen en hier zitten we droog met uitzicht over de markt. Als we onze thee op hebben zoeken we onze weg naar Wooncafe. Daar aangekomen zitten ze helemaal vol. We treuzelen wat voor de deur en precies op het moment dat we aan willen lopen roept de vrouw van binnen: “Er vertrekt net iemand. Er is weer plek voor twee.” Hebben wij geluk! Op twee manieren want het eten is erg lekker en we twijfelen om gebak te nemen. Dat slaan we toch over en we gaan even naar de kringloopwinkel. Ze hebben een pandje in de stad helemaal vol geladen met prullaria maar dat is niets wat we echt interessant vinden. Gelukkig is er nog een grotere hal aan de andere kant van het blok. Halverwege komen we langs De Juf. Hier verkopen ze taarten en ze hebben ook een hoekje om te zitten. We vinden een (alweer het laatste) plekje en gaan voor een lekker stukje gebak, en omdat het regent warme chocolademelk met slagroom. Wanneer we dit op hebben is het droog. We betalen en het is best goedkoop vinden we zelf en gaan door naar de kringloop. Simone vind een leuk wandtegeltje en ik koop twee boeken. Dan kan ik nog wel even vooruit.

We hebben Middelburg inmiddels wel gezien en vinden het tijd om terug te fietsen naar de camping. Daar koken we een lekkere zoete aardappel curry en lezen we wat. Heerlijk relaxed.

Voorgaande verslagen:

Vakantie 2017 – dag 1

Vakantie 2017 – dag 2

Vakantie 2017 – dag 3

 

Vakantie 2017 – dag 3

by Geert

Dag 3

Het plan was op tijd te vertrekken maar hier merken we dat we in vakantie modus staan. Alles gaat langzaam. Wanneer we er klaar voor zijn zoeken we het adres van de volgende camping op en gaan we op weg. We rijden slechts een keer verkeerd en komen vrij goed op planning aan bij boerderijcamping het pitteperk. Ze hebben koeien. Hier parkeren we bliksem op ons aangewezen plaatsje en we maken ons klaar voor vlissingen. Na een klein half uurtje fietsen zitten we op het verste terrasje een drankje te drinken en genieten van het uitzicht. Er komen hier echt grote boten voorbij die op weg zijn naar Antwerpen. Mooi om te kijken. Er staat ook een bamboeorgel. We fietsen de boulevard af en wandelen ook nog een stuk. We besluiten een bezoek te brengen aan de reptielen zoo Iguana. Het was erg rustig en behalve de beesten is het gebouw ook heel gaaf om te zien.

Na de reptielen lopen we nog even een rondje om onze fietsen dichterbij te gaan zetten. Het is inmiddels ook tijd om wat te eten en vandaag doen we dat buiten de deur. Onze keuze is gevallen op restaurant Soif. Hier komen nog wat mensen langs lopen dus we hebben wat te kijken en de kaart heeft voor ons allebei wat lekkers. Simone gaat voor de zalm en ik kies voor Zeeuwse mosselen. Na het eten zoeken we de weg naar huis. Google maps geeft een andere route aan dan die wij logisch vinden. Achteraf weten we waarom want er ligt een dijk in de weg. Daar sjouwen we onze fietsen overheen en we vervolgen onze eigen route. Na een klein stukje fietsen zijn we weer bij Bliksem. Daar bekijken we of we nog even naar de kermis in Middelburg gaan maar we bewaren dat voor morgen. Na douchen en wat dingen opzoeken voor de komende dagen gaan we lekker naar bed.

Voorgaande verslagen:

Vakantie 2017 – dag 1

Vakantie 2017 – dag 2

 

Vakantie 2017 – dag 2

by Geert

Dag 2.

We worden op tijd wakker en na wat draaien staan we maar gewoon op. We maken een lekker ontbijtje met brood, kaas, gebakken ei en avocado. Hierna pakken we onze spullen en fietsen naar de jachthaven. We hebben een kajak gehuurd voor vandaag en gaan de Biesbosch vanaf het water bekijken. Bij de jachthaven krijgen we goede uitleg over de mogelijke route en voor we het weten zijn we onderweg. Alle spullen zitten goed beschermd in onze drybag uit Thailand en het peddelen gaat soepel. Het eerste stukje is net open en daardoor nog niet zo heel erg begroeid. We moeten onder verschillende bruggen door en sommige zijn echt maar heel laag. Na een stukje open water komen we bij een strandje waar we even pauzeren. Helemaal opgeladen gaan we verder. De oude Biesbosch in. We volgen een kreek waar alleen roeiboten in mogen en zoeken onze afslag. Het is hier echt prachtig en het water is kraakhelder. Het zit helemaal vol met van die zuurstof plantjes voor bij de goudvis. Na flink wat peddelen wordt de begroeiing dichter en dichter. Zitten we nog wel goed vragen we ons af maar er komt nog een stel in een kano achter ons aan. Op het gegeven moment zitten we vast. Er groeien zoveel bomen en takken dat we echt niet meer verder kunnen. De begroeiing op de kant is helemaal plat gedrukt en we denken dat dat komt omdat mensen hier hun boot aan de kant getrokken hebben. Wij besluiten onze achtervolgers te volgen waarmee ze onze voorgangers worden. We draaien namelijk om en peddelen terug. Onze afslag die nu links zou moeten liggen vinden we weer niet en we vinden het goed geweest. We peddelen terug naar de jachthaven. Halverwege vind ik het mooi geweest en stap ik uit. (Foto invoegen. )

Bij Bliksem aangekomen drinken we wat, maken lekkere rijst met stukjes des en sajoerboontjes en lezen wat. Ik ga nog even hardlopen maar moet zeggen dat na twee sportieve dagen de vijf kilometer al een hele prestatie was. Lekker douchen en naar bed.

Voorgaande verslagen:

Vakantie 2017 – dag 1

Vakantie 2017 – dag 1

by Geert

Dag 1.

Het is eindelijk zover. Na drie uur inpakken zijn we er klaar voor. Als het goed is hebben we alles en we vertrekken richting de Biesbosch. Omdat we een koelkastje vol verse groenten hebben hebben we ervoor gekozen de camping te reserveren. Dan zijn we zeker van een stopcontact en blijven de groenten lekker. We hebben natuurlijk wel een zonnepaneel maar dat test ik liever een keer uit als er niets kan bederven.
Onderweg regent het. Hard. Maar dat is prima want daar waar we rijden slapen we niet en aangekomen op de camping is het droog. We overnachten bij Camping de Knotwilg. Het is een natuurcamping wat eigenlijk inhoudt dat er (op wat douches en wc’s na) eigenlijk geen voorzieningen.

We schrijven ons in, parkeren Bliksem en komen er achter dat alle stroompunten bezet zijn. De dame uit het infohok vertrekt net dus dan maar even bellen. 10 minuten later staat meneer de campingboer met een verdeelstekker voor mijn neus. Opgelost!

We pakken de fietsen en gaan op zoek naar een pin automaat. We moeten cash betalen. Eerst fietsen we de verkeerde kant op, maar na een zoekopdracht op onze gsm weten we de weg en draaien we om. Het is ongeveer zes tot zeven kilometer fietsen dus we trappen lekker door. Dit is ook de eerste echte test van onze nieuwe fietsen en ze bevallen goed. In Werkendam komen we bij de pinautomaat aan. Dat is naast drie frietzaken en een verstopte broodjeszaak ook het enige wat open is. Ons plan om even wat te drinken gaat dus niet door en we fietsen terug naar Bliksem. Daar koken we paksoi met champignons en glasnoodles met een klein beetje oestersaus en lezen we nog wat. Voldaan en vermoeid kruipen we in ons bed en vallen snel in slaap.

Bliksem en de ezels

by Geert

Het is weer zover. We doen nog een paar kleine klusjes en dan pakken we onze spullen. Dit gaat alweer gemakkelijker en sneller dan de vorige keer. We weten steeds beter wat we wel en niet mee willen nemen.

Na een klein half uurtje komen we bij Martijn. Hij woont in het Ecodorp in Boekel en we zijn nog nooit bij hem op bezoek geweest.  Als we aankomen is hij al bezig met het opstoken van zijn (zelf gemaakte) kleioven. Heel leuk en vooral erg lekker.  We hebben flink zitten kletsen en het was erg gezellig. Martijn heeft hun waterzuiveringsinstallatie laten zien en de voedseltuin.

Na een nachtje lekker te hebben geslapen zijn we vertrokken naar Schijndel. Eerst naar De Wit om een nieuw kraantje voor Bliksem te halen en dan door naar de ezelcamping. Bij De Wit kwamen we erg vroeg aan. We moesten nog een uur wachten maar dat gaf ons tijd om te ontbijten en een beetje over de landerijen uit te kijken. Natuurlijk stonden we eerst in het verkeerde pand maar we zijn zo slim geweest om vrij snel de weg te vragen. Na het juiste kraantje te hebben gevonden door naar de ezelcamping. We kwamen op tijd aan bij “’t Skonste Plekske” en er was nog precies een plaats. Daar hebben we de bus neergezet en na een kwartiertje stonden we helemaal opgebouwd. Tijd voor een pilsje dacht ik maar toen bedacht ik me dat het nog geen 11:00 was… dan maar een glaasje ranja.

Na een half uurtje ofzo hebben we lunch gemaakt. Een flinke ommelet op brood gaf ons genoeg energie voor de rest van de middag. Het centrum van Schijndel is zo’n 20 minuten lopen en dat hebben we dan ook gedaan. We hadden erop gegokt dat er nog wel leenfietsen op de camping waren maar dat is met zulk prachtig weer natuurlijk te optimistisch geweest. We wandelen rustig aan naar het centrum en het is heet, maar prettig. In het dorp is het markt. Daar lopen we een keer rond en we nemen een kijkje in de kerk. Helaas kun je niet doorlopen en is het gewoon een halletje waar je een kaarsje kunt branden. Hiermee zullen we het moeten doen.

We gaan even zitten voor een drankje en bekijken wat mensen die langslopen. Volgens wikipedia is de Schaapskooi een bezienswaardigheid dus “here we go!”. Na een half uurtje lopen komen we aan en we nemen direct plaats op het terras. Daar drinken we wat en we eten een zalmwrap. Deze is opgeleukt met anijszaadjes. Een leuke en lekkere verassing tijdens het eten.

Na het eten lopen we door de groentetuin en gaan hoi zeggen tegen de schapen. Die liggen allemaal in de schaduw te chillen.

Het is nog best wel een stukje terug (50 minuten volgens Google Maps) dus we lopen maar weer aan. Met een korte stop bij de Albert Heijn voor avondeten en een fles water zijn we net voor 17:00 weer op de camping. In de wij loopt een superkleine shetland pony. De eigenaresse geeft aan dat deze afgelopen nacht geboren is. Het is echt een schattig beestje.

Na een uur of wat mensen kijken is het tijd om te koken. We fabrieken een luxe pastaschotel met spinazie en vega kipstuckjes. Een beetje roomkaas maakt het geheel af. We laten het ons smaken en na het eten wandelen we nog een rondje. We bekijken de kippen en sjokken een stukje langs een in onbruik geraakt spoor af. Daarna is het tijd om echt te nietsen. De benen zijn moe en wij zelf ook. We bekijken weer wat mensen en de honden van de buren. Er zit er een bij die door iedereen aangeroepen wordt maar maar eigenlijk niemand echt luisterd. Supergrappig. Het begint te waaien en de zon is achter de bomen. Daarom rollen we de luifel weer in en hangen onze lampjes opnieuw op.

We drinken een drankje en kletsen wat. De ezels horen we af en toe balken en de eerste kinderen beginnen te jengelen. Het wordt laat en ze moeten douchen of naar bed. Of erger nog…. beide!

Wij zitten intussen lekker voor de bus te chillen. Muziekje op de achtergrond (Slam BoomRoom) en een beetje mensen kijken. We hoeven niets te doen en daar maken we gebruik van.

Op het gegeven moment komt er iemand langs met een kruiwagen vol hout. Ons wordt niet gevraagd maar de buren slaan een dagje over. Die daarnaast willen wel hout en nog geen vijf minuten later is er vuur. Er staan mooie wasmachinetrommels in het midden van het veld en daar kun je vuur in stoken. Twee kleine ventjes staan met hun waterpistool tegen de vlammen in te sproeien.

Intussen gaat Simone douchen en duik ik nog eens in een vette plaat op de radio. De hond die naar niemand luisterd speelt wat met een andere hond en ik zit maar wat te kijken. Heerlijk genieten dit.

Na een tijdje zijn die vuurkorven niet meer zo fijn. Heel het veldje hangt vol met rook en die stinkt. Goed tegen de muggen zullen we maar zeggen. Na wat koekjes en wat drinken zijn we op. Ik heb me intussen gedouched en we vinden het beiden tijd om naar bed te gaan. De ezels balken nog een laatste keer voor deze nacht en we vallen in slaap.

Ergens midden in de nacht wordt ik wakker van de donder. Het beukt er op los en de flitsen zie je door het doek heen. Wij draaien rustig om en slapen verder. Ik wordt nog wel een paar keer wakker maar dat is geen ramp.

‘S morgens zorgen we allereerst voor ontbijt. Er gaan nogal wat mensen dus ik zit meteen in de opruimmodus. Dat is helemaal niet nodig want we hoeven ons helemaal niet te haasten. Bij vertrek worden we nog uitgezwaaid door de eigenaresse van de camping en we rijden rustig naar huis, geen haast. We rijden nog even langs iemand die zijn fiets verkoopt. Zo hebben we de volgende keer onze eigen exemplaren mee en pakken we niet mis op de camping.

Thuis aangekomen ruimen we de garage eerst eens goed op. Tijdens de verbouwing hebben we vooral veel spullen erin gezet maar nooit opgeruimd en heel weinig weg gegooid. Nu is er weer plek voor bliksem en onze nieuwe fietsen. We hebben er later in de middag mog eentje voor mij opgehaald namelijk.

We sluiten het weekend af met een diner bij “De Steenoven” in Helmond. In stijl ernaartoe op onze nieuwe fietsen. Een goede afsluiter voor een heel fijn weekend.

Spiegels ophalen

by Geert

Dit weekend was het zover. Na een verplichte winterstop van drie maanden konden we weer eens op pad met Bliksem.
Enkele dagen eerder hebben we de bus al gestart om te kijken of hij nog steeds zo goed reed. We maken een klein rondje en bij het opdraaien van de N weg valt al het vermogen weg. Bij even wachten en nog eens proberen te starten slaat hij nog steeds niets aan. We slepen de bus naar huis en in de garage slaat hij heel kort nog een keer aan.

De dag erop ben ik met mijn gereedschap aan de gang gegaan. Ik draai bougies los en die leg ik los op het blok. De eerste vonkt niet. Ik pak een tweede kabel en ook daar doet de bougie niets. Dan maar een andere los draaien. Die vonkt wel en de motor slaat zelfs aan! Geen idee wat er nou veranderd is maar dit is goed nieuws. Meteen alle spullen in de bus, gereedschap mee en met een extra auto er achteraan een rondje rijden. Dit gaat goed.

Vrijdagavond vertrekken we. We nemen het gereedschap mee want je weet maar nooit. Na een uur rijden vind ik het best prima gaan en ik probeer een vrachtauto in te halen. Halverwege gebeurt wat we niet hoopten. Al het vermogen valt weg. Alarmlichten aan en naar de vluchtstrook gestuurd. Daar in het donker, met een geel hesje en een waarschuwingslicht op een flinke afstand maar de bougies los staan draaien. Ook even wat kabels los en vast gemaakt zodat die ook goed contact maken. Hierna start de bus weer en we kunnen prima door rijden. Wel wat langzaam want het voelt toch een beetje eng, maar we komen goed aan in Dieren.
Daar parkeren we Bliksem aan de rand van een woonwijk en het bos om onszelf klaar te maken voor de nacht. Gordijnen dicht, wel een ventilatierooster tussen het raam en de dekens op bed. Op de radio had ik gehoord dat het hier en daar kon vriezen en daar wil ik mezelf een beetje voor inpakken. We gaan erg vroeg slapen. Na het lezen van een paar pagina’s in een boek ben ik bekaf en Simone ligt ook al wat te dutten.
’s Morgens worden we ook weer op tijd wakker. Na warme kleding aan te hebben getrokken wordt Bliksem gefatsoeneerd. Na de reparatie aan de snelweg hebben we niet alles weer netjes op de juiste plek terug gelegd en dat doen we nu wel. De voorruit willen we schoon maken maar het condens is vastgevroren. We maken met een pasje de ruit ijsvrij en rijden naar de supermarkt voor broodjes.

Prima slaapplaats

 

Koud!

Na een mooi plekje gezocht te hebben genieten we van onze broodjes, een warme kop thee en doen we een korte wandeling. Lekker in het bos zo! Na het ontbijt gaan we op zoek naar nieuwe bougies. We hebben om 11:00 afgesproken bij de verkoper van de spiegels en daar zijn we veel te vroeg als we nu gaan. De eerste winkel heeft ze niet liggen, maar de tweede wel. En niet eens zo heel duur. Die hebben we vast dus we kunnen ze vervangen als we weer thuis zijn.

Ontbijtje in het bos.

Na aanschaf van de bougies gaan we naar de verkoper van de spiegels. We krijgen een kop thee en buurten flink wat. De tijd vliegt en het is erg gezellig. Dan de spiegels passen. Dat blijkt niet helemaal te kloppen want ze staan scheef. toch de spiegels van een LT dus. Helaas!
Toevallig ligt er nog een standaard T3 spiegel met bol glas in een krat en die mag ik voor een prikkie hebben. Dankjewel dus. Hier ben ik ook kei blij mee. De spiegel monteer ik meteen en we vertrekken.

Na een korte rit komen we aan bij een parkeerplaats op de Veluwezoom. Daar eten we nog een broodje en gaan we lekker een stuk wandelen. Het is een erg mooie omgeving en de zon schijnt lekker in ons gezicht. Dit is fijn!
Na de wandeling is het tijd om toch maar weer naar huis te gaan. We rijden op ons gemakje naar huis en Bliksem houdt het goed vol. Het was weer fijn en het smaakt naar meer.

Samen op de Veluwe

Een omgewaaide boom op de Veluwezoom.

Samen in de zon.

Bliksem op de parkeerplaats

Thuis aangekomen gaan alle spullen weer terug in de kast, wordt de wc geleegd en wordt het teveel aan water uit de tank in de bloembakken gegoten. Het gaat steeds makkelijker en vanzelfsprekender en we hebben nu al zin in ons volgende tripje. Heb je tips, dan horen we het graag.

 

Apenheul 2013

by Geert

Samen met Simone zijn we een dag naar de Apenheul geweest. We hebben een fijne dag gehad en ik heb zelfs nog wat leuke foto’s kunnen schieten. Simone heeft een doodshoofdaapje op haar schouder gehad en dit heb ik ook op de foto kunnen zetten. Verder hebben we nog heel veel verschillende soorten apen gezien en lekker kunnen buurten.

Vakantie overzicht

by Geert

Tenerife 2012 is in een woord te beschrijven. Gekkenhuis!
Bianca, Mayk, Anne, Stefan en The Three Amigo’s hebben veel gedaan, gezien en meegemaakt. Het beklimmen van el Teide, een bezoek aan een supergaaf waterpark, het zien van echte orca’s en stappen tot vroeg in de ochtend. Dit is slechts een kleine selectie van onze avonturen.
Bart heeft een compilatie gemaakt van de foto’s die we gemaakt hebben. Je krijgt een indruk van onze avonturen en kunt zien in wat voor prachtige omgeving we hebben vertoeft.
Voor onszelf is deze DVD een herinnering aan een supergave vakantie met een mooie bestemming en goed gezelschap.

Ikzelf heb mijn foto’s met een begeleidend verhaaltje op mijn site gepubliceerd. Hieronder staan de links naar de afzonderlijke verslagen.

– Dag één. -De Heenreis-
– Dag twee. -Gekkenhuis-
– Dag drie. -Loro Parque-
– Dag vier. -El Teide-
– Dag vijf. -El Ambiente-
– Dag zes. -Afscheid-
– Dag zeven. -Huurauto-
– Dag acht. -Burn baby burn-
– Dag negen. -Siam Park-
– Dag tien. -Mascakloof-
– Dag elf. -Lazy pool day-
– Dag twaalf. -This is the end-

vakantie tenerife – dag elf

by Geert

Vandaag was ik best Vroeg op. Priscilla was al wakker dus ik ben ook de lul. Op zich niet heel erg want ik sliep als een baby, maar ik merk wel dat het gisteren gezellig was. Nadat Thuy en ik de afwas hebben gedaan zien we Bart op het balkon zitten. Ik had alleen mn boxer, kussen en laken bij en kon dus ook niet naar het zwembad, maar dat probleem is nu opgelost. Ik ben aan het zwembad gaan liggen en heb als ontbijt frietjes gegeten. Thuy had er ook. De rest van de dag hebben Bart, Priscilla en ik in het zwembad liggen dobberen. Echt heel relaxed. Toen we weer iets van trek hadden zijn we op en neer gegaan naar de mac. Ook hebben we een rondje gelopen en een paar foto’s gemaakt.
Terug in het appartement ben ik even gaan liggen, ik ben toch wel erg moe. Voodat ik het door had was het al tijd voor het avondeten. We zijn bij Andre en Yvon (El Ambiente) wezen eten. We pakken niet snel twee keer hetzelfde restaurant maar deze was prima te doen. Ik had een mooi uitzicht op een erg mooie vrouw. Erg genieten. Ik heb goed gegeten. Het was een flinke portie en ik zat ook echt vol. Omdat het morgen alweer de laatste dag is stop ik vast wat spullen in mijn koffer. Je kunt het maar gedaan hebben toch.
Na een (hoe kan het ook anders) biertje op het balkon en een spelletje kaarten vertrekken we naar de heineken bar. Gewoon even een pilsje drinken en dan door naar Veronicas. We hebben nog een hele lading tegoedbonnen dus we kunnen deze avond vooruit. Als we bij Jordy’s staan snap ik ineens het nut van die lelijke engelse broeken. De meeste meiden die ermee lopen hebben een te dikke kont. De twee meiden die hier met hun kont staan te draaien kunnen het echter wel hebben. Pfoe wat kunnen die dansen.
We gaan met z’n vijven terug naar het appartement, en de laatste vijf meter doen Bart en ik een race naar de lift. Ik duw Bart een klein beetje naar buiten en hij rolt zo ingebeer over de tafel in de lobby heen. We komen zo ongeveer tegelijk boven aan en Bart pakt de sleutel. Zijn portemonee springt open en overal ligt kleingeld. Erg grappig. Ik verhuis mijn matras naar het balkon, want binnen is het veel te warm. Dan morgen maar wakker worden door het verkeer.

Pagina's:123»