09th okt2017

Vakantie 2017 – dag 5

by Geert

Dag 5 

Vandaag nemen we een route die niet het meest efficient is, maar wel het leukste. We rijden namelijk met Bliksem over de Deltawerken. Een bouwwerk wat echt supervet is en wat ook nog eens mooi rijden is. Onze bestemming is de kinderdijk. Daar gaan we naar de molens kijken. We frotten bliksem in een parkeervak en fietsen een rondje. Molens gezien en door. Onze volgende bestemming is Schoonhoven. De kaartjes voor Fort Pampus hingen nog thuis op de koelkast en die heeft ons mam per adres naar ons opgestuurd. De kaartjes zijn weer bij ons en we gaan op weg naar Gouda. Daar parkeren we op de camperplaats en na 5 minuten lopen zitten we in het centrum. Bliksem moet even tussen een verzameling tupperware campers en schreeuwende Italianen staan maar dat is maar voor een dagje. Ik gebruik de eerste keer mijn parkeerapp en kom er later achter dat die niet snappen wat een dagkaart is. Ik betaal in de app meer dan aan de automaat. Hier moet ik nog even een berichtje voor sturen.

In Gouda doen we het standaard rondje met als extraatje een brocante markt. Er ligt ook wel wat rommel tussen maar je ziet dat iedereen hun mooiste oude spullen uit stalt.  Een bezoek aan de kaaswinkel mag niet ontbreken en de kerk slaan we over. Dat is tegenwoordig een museum en dan moet je zes euro per persoon betalen om binnen te komen. Ik dacht dat Gods huis altijd open was. Misschien is ie verhuisd.

Op de camperplaats lezen we nog wat en van een collega t3 rijder krijgen we nog wat tips voor Rotterdam. Die schrijven we allemaal op en na een prima nachtrust gaan we naar de volgende bestemming.

Voorgaande verslagen:

Vakantie 2017 – dag 1

Vakantie 2017 – dag 2

Vakantie 2017 – dag 3

Vakantie 2017 – dag 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.