Alla Italia

by Geert

Een locatie op een plek waar ik hem niet verwacht had. Hij is groot, dat wist ik, en toch sta ik te kijken over het formaat van het gebouw.
Samen met Iris, Koen en Martijn komen we aangereden met de auto. We parkeren de auto ergens en na het uitstappen valt me meteen een koppel aan de overkant van de weg op. Op het moment dat we onze spullen uit de kofferbak pakken worden we voorzichtig in de gaten gehouden en ze stoppen op de hoek van de straat. “Die gaan ons volgen.” Op het moment dat we een andere hoek om gaan zie ik dat ze omdraaien en achter ons aan komen.
Iris heeft een filmpje gezien en weet ongeveer hoe de ingang in elkaar steekt. We lopen een keer rond het gebouw, met de nodige kronkels om die twee die ons volgen een beetje op het verkeerde been te zetten. Op het moment dat we eigenlijk zeker weten waar we moeten zijn zien we dat koppel staan. Ze staan echt recht voor onze ingang en we twijfelen wat we ermee moeten. Na wat wikken en wegen en het zoeken naar stoute schoenen gaan we ervoor. Eenmaal uit het zicht van de straat komen er vier mensen ons tegemoet. We moeten gewoon in de rij staan om naar binnen te kunnen, en de twee mensen die ons volgden staan achter ons te wachten. We wisselen wat woorden en helpen elkaar naar binnen en eenmaal binnen aangekomen scheiden onze wegen. We gaan onze eigen gang en ik loop door het gebouw heen. Ergens zijn er wat mensen de boel aan het verbouwen. Hele palletwagens verhuizen spontaan en er komt flink wat herrie vanaf. We hebben ze niet gezien gelukkig.

Mijn foto’s lukken redelijk. Ik vind de locatie tof maar niet echt zo heel geweldig. Op het moment dat we op het punt staan om te gaan zoek ik Martijn op. Hij wijst me in de kelder op wat ruimtes. Hier houd ik van, dit vind ik gaaf. Afbladderende verf, industriĆ«le machines en tof licht. Echt heel gaaf.
Op het moment dat wij het voor gezien houden komt het koppel ook aanlopen. We helpen elkaar weer naar buiten en eenmaal buiten aangekomen vertrekken we. Het koppel blijkt op een weekend weg te zijn samen, en ze gaan nu weer lekker romantisch doen.

Brepols

by Geert

Een locatie uit het tijdperk dat locaties nog gewoon hun eigen naam droegen. “Vroeger was alles beter.”
De sloop van deze locatie is al in een vergevorderd stadium en het terrein is helemaal omheind. We hebben aan de ene kant de auto geparkeerd en helemaal aan de andere kant de ingang gevonden. Erg enthousiast en vol goede moed lopen we het pand in. Na een minuut of tien beseffen we ons hoe leuk deze plek nog is. De panden zijn prachtig afgewerkt. Je kunt zien dat ze gebouwd zijn in een tijd waar niet bespaard werd op kwaliteit. We knippen er op los en als we klaar zijn lopen we naar buiten. Vanaf de andere kant van het hek worden we bekeken door een man op leeftijd en we kiezen ervoor nog een extra rondje te lopen. Op de achtergrond horen we sirenes. Ze zullen niet voor ons zijn, maar toch… Ik loop wat sneller dan normaal en Martijn volgt. Wanneer we buiten de omheining staan pakken we onze spullen in en gaan terug naar de auto. Weer een vergeten schoonheid bezocht.