Monastaire du Roi

by Geert

Een hele andere bewerking dan normaal, maar toch wel eens leuk om te doen.

La Colonie

by Geert

Vandaag erg vroeg opgestaan om dit oude tehuis te bezoeken. Het was de eerste locatie die we met een meeting van urbexnederland aan zouden gaan. We konden mooi voor de deur parkeren en liepen eerst een keer langs het pand af. Twee grote poorten en een hiervan was open. We liepen naar binnen maar het hele pand was afgesloten. Door een soort tuin aan de zijkant heen gelopen, over een hek heen, door dichte struiken heen en uiteindelijk nog door een raam naar binnen gesprongen bovenop een heleboel glasscherven met bijbehorende herrie. Eenmaal binnen hoorden we iemand zeggen: “Heb ik nou voor niets de poort open gezet”. We hebben gewoon niet goed genoeg gekeken.

Het is een flink pand wat behoorlijk vernield en ondergespoten is met graffiti, maar ik heb er denk ik nog wel een aantal leuke foto’s kunnen maken.

HH2

by Geert

Een groot, vooral heel erg leeg ziekenhuis. Dit ziekenhuis is geopend in 1967. Na een fusie en verhuizing in 2009 is dit ziekenhuis leeg komen staan. Deze explore was samen met Guy, Bart, Martijn en Roel. Erg gezellig.!

Een of meerdere foto’s van deze set bied ik te koop aan.
Koop mijn werk op dibond, canvas, poster en ingelijst op Werk aan de Muur

Dadipark

by Geert

Tijdens de EV-meeting 2011 hebben we met een paar mensen Dadipark bezocht. Dadipark werd in 1950 geopend onder invloed van de lokale pastoor Gaston Deweer. Het was niet gericht op grote moderne attracties, maar was eerder een laagdrempelig en betaalbaar park voor kleine kinderen. Uithangbord was een 800 meter lange hangbrug aan de randen van het domein, de langste van Europa. In het domein staan nog steeds de attracties, weliswaar overwoekerd. In 2000 gebeurde er een ongeluk in het park. Een jongen uit Kortrijk raakte zijn arm kwijt tijdens een rit in de attractie Nautic Jet. Dit was het begin van het einde en in 2002 sloot het park zijn deuren.

Ik heb dit park bezocht 9 jaar na de sluiting en kort voor de aanstaande sloop van het park.

EV Meeting 2011

by Geert

Vandaag was het zover. De EV meeting 2011. Helaas kwamen er minder mensen dan verwacht, maar we hebben mekaar toch weer eens even in het echt gezien. Bij dadipark aangekomen kwamen we eerst nog een bandje tegen, daarna een groep scouting die graag van de glijbaan af gaan op een grote paddestoel en daarna de eerste urbexers van het forum.
We hebben wat rondgelopen en hier en daar een praatje gemaakt waarna we om 12 uur een groepsfoto gemaakt hebben op de glijbaan.

Na een uur of 2 in Dadipark rondgelopen te hebben zijn we vertrokken naar HH2. Dit ziekenhuis staat toch weer een tijdje leeg. Hier en daar nog een detail kunnen vinden en hopelijk een aantal mooi op de foto kunnen vastleggen. We waren hier samen met Guy en kwamen nog wat medeurbexers tegen. Zij waren ook vanuit Dadipark gekomen.

Toen we het in HH2 wel gezien hadden zijn we vertrokken naar HH9. Dit ziekenhuis staat nog niet zo heel lang leeg en is daarom moeilijk te betreden. We hebben 2 mogelijke ingangen gevonden. De eerste was niet geheel geschikt omdat we dan head first door een raam op 2 meter hoogte moesten kruipen. De tweede was gewoon veel te erg in het zicht, maar wel te doen op een hele vroege morgen. Dit word dus een revisit met een aantal back up locaties in de planning, nu maar hopen dat ze de ingang die we op het oog hebben niet dicht maken.

EDIT: De ingang blijkt door nog iemand gevonden te zijn en doodlopend te zijn. balen.!
Foto’s hier: Dadipark, HH2

Weekendje weg: De Leistert

by Geert

Met de vrienden een weekend weg is altijd leuk. Dit park ligt dan wel weer heel dichtbij maar we hebben ons toch kunnen vermaken.