Macro's bij Lennart

by Geert

Ooit is het idee geboren om een macro meeting te organiseren. Lennart heeft de daad bij het woord gevoegd en we hadden een planning. Overdag zouden we macro fotografie gaan doen, dan ’s avonds barbecueën en als het dan donker zou zijn mogelijk startrailen.
Simone en ik pakken onze spullen en stappen in de auto, we hebben al een berichtje van Lennart gehad. Op de een of andere manier was de door mij verzonnen planning in mijn hoofd een uur opgeschoven. De verkeerde kant op weliswaar. Simone en ik komen een Brabants kwartiertje te laat aan en we buurten even wat. Niet al te lang hebben we gewacht alvorens onze tas in orde te maken en naar het bos te gaan. Op het begin is het nogal wat proberen met mijn flitser, zelf gemaakte softbox, tussenringen en alles wat erbij hoort. Met mijn ene hand heb ik mijn flitser vast. Mijn andere hand gebruik ik om mijn camera vast te houden, te bedienen en tegelijkertijd kijk ik door de zoeker heen. Automatisch scherpstellen zit er niet in. Ik moet gewoon dicht op een beestje gaan zitten en dan door de afstand te variëren het scherptepunt verschuiven. Dit punt is erg klein dus veel foto’s komen de eerste selectie toch niet door. Daarom maak ik er nu ook wat meer.
We lopen een stukje verder en daar komen we de libellen, kevertjes en dergelijke wat makkelijker tegen. Het is nog een hele kunst om beestjes die zichzelf natuurlijk camoufleren te vinden. Een klein groen beestje op een groen blad valt niet zo op.
Ik merk wel dat ik dit het leukste vind. Beestjes die toch een beetje opvallen en een beetje willen blijven zitten op de foto zetten. We lopen een stukje verder en hier zitten vooral veel mieren, spinnen en meer van dit grondkruipend spul. Het spreekt me iets minder aan omdat ik geen composities kan maken die ik wil en dat frustreert me ergens een beetje. Misschien is mijn geduld ook wel een beetje aan het verminderen.
Nadat iedereen een beetje zijn ding heeft kunnen doen lopen we terug naar Lennart’s huis. We doen een drankje, buurten nog wat na en spelen even met het microscoop objectief van Lennart. Dit is macro in het kwadraat. Erg gaaf om te zien dat je nog dichterbij kan komen. Omdat je een extreem kleine scherpte hebt moet je eigenlijk wel gebruik maken van focus stacking. Met de camera van Lennart heb ik een aantal shots gemaakt en ik ga daar later mee aan de gang.
We krijgen trek en gaan eten halen. Het weer valt een beetje tegen en we gaan voor friet. Na het eten willen we eigenlijk nog wel ergens foto’s van maken en het graffiti evenement in de Berenkuil is daar een mooie optie voor. We lopen rond en knippen wat foto’s. Lennart, Simone en Serge maken wat mooie platen. Ikzelf heb er niet zo heel veel mee en daarom knip ik niet zoveel foto’s. Wel mooi om te zien hoe die mensen met hun werk bezig zijn.
We gaan weer terug naar Lennart thuis, buurten wat met een borrel erbij en gaan naar bed. Morgen weer een dag.

Op de een of andere manier laad mijn site maar een klein gedeelte van de foto’s in. De hele set van 11 foto’s kun je hier vinden: [klik]

Chateau de la Chapelle

by Geert

Samen met wat andere urbexers zijn we naar deze locatie gereden. In eerste instantie konden we niet geloven dat dit pand het juiste was, maar toen we binnen kwamen en een flinke laag stof zagen liggen was het duidelijk dat deze plek niet elke week gebruikt wordt. Hier en daar was al behoorlijke decay aanwezig maar over het algemeen was de locatie nog vrij schoon. Ik heb er een aantal foto’s kunnen maken maar het was niet echt helemaal mijn ding.

Burgers Zoo

by Geert

Samen met Simone en Lennart ben ik een dag naar Burgers Zoo geweest. We hebben de auto in de wijk geparkeerd want dat scheelde toch weer € 5,- voor een parkeer munt. Lennart was met de motor. Officieel moest hij ook een munt maar via het fietspad was goedkoper. Dat vond de jongen bij de kassa ook.
Toen we binnen kwamen zijn we meteen naar de bush gelopen. Daar is het ’s morgens nog wat rustiger en dan zie je meer dieren, naar het schijnt. We hebben onszelf heel de dag vermaakt. Heel veel beesten gezien en gezellig gebuurt. Als lunch een lekker broodje in de zon, sapjes uit de koeltas en een kaartje vol met foto’s toen we weer naar huis gingen.
Het was een erg toffe dag die ik echt niet had willen missen.

Biertje Eylenbosch, Father Rays place, Farm Tapioca, Maison Quick, Maisonneke L

by Geert

Vandaag ben ik samen met Simone, Iris, Koen en chauffeur Martijn wezen urbexen. Zonder echt een plan zijn we België in gereden en als eerste zijn we gestopt bij Biertje Eylenbosch. Omdat we er echt super makkelijk naar binnen konden had ik er niet heel veel van verwacht. Gelukkig bleek er toch nog best wat te zien. Ik heb wat geëxperimenteerd met 3D fotografie. We kwamen redelijk tegelijk uit op het dak. Een mooi uitzicht en een lekker zonnetje gaf ons een goed gevoel. Na een paar uur fotograferen was het wel tiid. Simone en ik hadden een toffe ruimte gevonden en we dachten dat de rest hier nog niet was geweest. In deze ruimte lagen een heleboel flessen, kratten en vaten. We bleven een beetje hangen om op de rest te wachten. Na een tijdje hoorden we Koen roepen. Het bleek dat ze die ruimte al gezien hadden en buiten op ons aan het wachten waren.
Onze volgende bestemming was Father Rays.  Toen we hier vier stappen binnen gezet hadden bleek alles midden in een actieve verbouwing te liggen. Het voelde niet goed en daarom zijn we ook vlug weer vertrokken. Voor de deur stond een IJsmanneke en we hebben hier een ijsje gekocht. Bedankt Koen voor het trakteren.
We hadden meer geluk bij Farm Tapioca. Geen hele moeilijke entry. Het is een boerderij met veel details die helaas door voorgaande bezoekers zijn gestaged. We hebben ons er toch goed vermaakt, behalve Martijn. Martijn is niet zo’n fan van huisjes en maisonnetjes dus hij stond na twee minuten alweer buiten. Gelukkig had hij nog wat met de auto te doen dus heeft hij zich niet verveeld. Hij heeft zelfs nog met een buurtbewoner staan praten.
Toen we allemaal weer terug bij de auto waren zijn we richting de MC Donalds gereden. Onderweg zagen we een huis staan wat wel eens leeg zou kunnen staan. Samen met Simone ben ik op verkenning gegaan. Een vooral leeg huis was onze vondst. Met mijn gsm heb ik een aantal foto’s gemaakt. Dit om aan te geven wat er wel of niet te zien is. De trap naar de bovenverdieping is weg. Via mijn gsm camera kon ik over de rand kijken en deze verdieping is echt helemaal leeg.
De volgende locatie was Maisonneke L. Deze locatie is het bezoeken eigenlijk niet meer waard. Ook hier heb ik alleen met mijn gsm foto’s gemaakt. We waren best nieuwsgierig naar de eerste etage, maar de trap was een heel stuk gewoon weg dus het leek ons niet verstandig om naar boven te klimmen.
Zonder verdere stops zijn we door gereden naar de Mc Donalds. We hebben gegeten en daarna direct door naar huis.
Het was een geslaagde dag, met een aantal vette locaties. Martijn, Iris, Koen en Simone bedankt voor de gezelligheid.