Next door @ Maison Ortie

by Geert

Omdat we er toch waren hier toch maar even door een raampje naar binnen gekropen. Naar buiten was makkelijker dan naar binnen, maar het is gelukt.

Filmpje

by Geert

De laatste  tijd gebruik ik regelmatig de filmfunctie van mijn DSLR. Dit vind ik een leuke manier om op een andere manier iets vast te leggen. Ik heb een paar shots achter elkaar gezet en een muziekje toegevoegd.

Klooster Schollaert

by Geert

We wilden eigenlijk naar een andere locatie gaan. Daar konden we helaas geen ingang vinden, dus hebben we maar even een ommetje gemaakt naar deze locatie. Een flinke verrassing want ik had hem iets eerder nog als “saai” bestempeld zien worden. We hebben er nog best wel een tijdje rond kunnen kijken en wat foto’s kunnen maken. Ook heb ik het nieuwe objectief van Martijn kunnen uitproberen. Erg leuk ding.

Een of meerdere foto’s van deze set bied ik te koop aan.
Koop mijn werk op dibond, canvas, poster en ingelijst op Werk aan de Muur

Maison Ortie

by Geert

Niet echt veel meer te zien, maar toch leuk om ff binnen te wippen.

The Piano Sanatorium

by Geert

Deze locatie kwamen we langs en ik had hem al gespot. Niets gezegd want de tomtom van Ger wist de weg. Na een stukje door het bos gelopen te hebben kwamen we hier aan. Mooie locatie, toffe plek om rond te lopen. Helaas hadden we niet alle tijd van de wereld, want ik heb nog niet alles gezien. Wellicht binnenkort nog een re-visit. Ook voor de piano, want echt een goede foto heb ik er niet van.

Een of meerdere foto’s van deze set bied ik te koop aan.
Koop mijn werk op dibond, canvas, poster en ingelijst op Werk aan de Muur

Berlijn en omgeving

by Geert

Vandaag was het dan zo ver. We gaan naar Berlijn. Hemel en aarde heb ik moeten bewegen om vrij te krijgen, maar het is gelukt. Om 13.30 stond ik klaar in Apeldoorn, maar geen Ger, Rosanne en Allard. Ze stonden in de file dus kwamen wat later. Omdat ik nog ongeveer een uurtje had ben ik maar even naar Favini gereden. De fietsen en brommer voor de deur deden me vermoeden dat er nog wat activiteit was, dus maar weer omgedraaid en op de afgesproken plek wat met mijn gsm zitten spelen. Eindelijk kwamen ze dan toch aan. We hebben de spullen overgeladen in Allards auto en zijn vertrokken. Een paar uur in de auto gezeten. Ik ben niet zo goed met stiltes dus heb me toch wat zitten buurten. Omdat we er langs kwamen nog een klein sanatorium aangedaan. Geen camera uit de tas, maar toch leuk om even gezien te hebben. Toen we weer in de auto zaten even langs Overlook Hotel gereden. Daar liepen we het terrein op en meteen kwam een gigantische Hugo met zijn “Zichterheit” bomberjack en zwarte broek in de kisten aangelopen. We mochten meteen op onze hakken omdraaien en weer richting het hek lopen. Mijn Duits is niet zo goed, maar dit was al duidelijk voordat hij ook maar iets zei.
We zijn dus maar weer doorgereden naar het hotel. Dat moest ook wel, want we kwamen om 23.45 aan en om 24.00 was de check-in gesloten. In het hotel nog een pilsje gepakt, en daarna lekker in bed gaan liggen. Het was prima slapen daarzo, mooie grote kamer en fatsoenlijk matras. Helaas ging de wekker alweer om 6.30.
We hadden om 7.00 afgesproken om te vertrekken. Dit lukte ook goed, geen vertragingen en een paar minuten later stonden we bij Piano Sanatorium. Hier een uur of wat rondgelopen, en doordat we bij een andere locatie hadden afgesproken eigenlijk net te vroeg vertrokken.
De volgende locatie was een bezoek voor een grote urbex meeting. Omdat Rosanne en Allard hier niet aan mee organiseren hebben we ze eerst afgezet bij de Flieger Hoch Schule. Daarna zijn we doorgereden naar de meeting locatie. We hebben erg veel uitleg gekregen, waarvan de helft te snappen was. Damn wat praten die Duitsers Duits. Verschillende plekken gezien en er zitten wat leuke verrassingen bij. Ik hoop dat we het allemaal rond krijgen.
Hierna zijn we Allard en Rosanne weer op gaan halen. Omdat er nog een paar koffie wilden drinken ben ik vlug naar binnen gerend, heb een panoramaatje geschoten en even met Rosanne de gymzaal bekeken om dan weer door te rijden naar de volgende locatie. Het panorama kun je hier bekijken. We zijn naar een energiecentrale gegaan. Je kunt daar legaal een bezoek aan brengen. Het duurde ongeveer 10 minuten voordat Rosanne en ik over hekjes aan het klimmen waren om dichter bij de machines enzo te komen. Toch een beetje urbex dus.
Toen we (tikkie te laat) weer naar buiten kwamen zijn we doorgereden naar Das Krematorium. In eerste instantie helemaal verkeerd, maar gelukkig hebben we het gevonden. Dit was een kleine locatie waar toch nog wel wat te zien was, meer dan verwacht.
Naar huis rijden was nog best een eind. Ik was uiteindelijk om 03.00 thuis en heb geslapen als een roosje.

Salve Mater

by Geert

Samen met Tom, Frans en Martijn deze locatie aangedaan omdat we toch in de buurt waren. Er kwam wel even iemand kijken maar die heeft ons niet gezien. We hebben gelukkig ons ding kunnen doen en zijn zonder gepakt te worden ook weer weg gegaan.

Een of meerdere foto’s van deze set bied ik te koop aan.
Koop mijn werk op dibond, canvas, poster en ingelijst op Werk aan de Muur

Chalet of Decay

by Geert

Echt een verrassing dit zo. In eerste instantie wisten we nog niet of we ook maar uit zouden stappen, maar gelukkig hebben we dat gedaan. Echt een verrassing wat we binnen tegen kwamen. Erg leuke locatie.

Chateau Dragon revisit

by Geert

Samen met Luuk, Jessie en Martijn zijn we afgelopen zondag naar Antwerpen geweest. We gingen zaken bespreken met betrekking tot onze reis naar Chernobyl. Nadat we van 10.00 tot 12.00 in de shoarmatent gezeten hadden zijn we nog even een locatie wezen bekijken. Het is Chateau Dragon geworden.

AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8G

by Geert

Na een tijdje toch getwijfeld te hebben van wel of niet te kopen toch maar de knoop doorgehakt en dit mooie objectief gekocht. Een erg fijn ding met mooie scherpte diepte mogelijkheden. Nog een beetje wennen, maar dat gaat wel goedkomen.!

Meer info: [hier]

Pagina's:12»