Vervangen luchtslang

by Geert

Een tijdje geleden zijn we met Bliksem naar de verjaardag van Simone’s vader geweest. Toen we onderweg waren merkten we al een erge benzinelucht op en toen we geparkeerd waren leek het alleen maar erger te worden. Na wat snuffelen in de ochtend bleek het uit de ventilatie te komen en onder de bus stonk het ook heel erg.
Simone is een ware Google expert want na een paar minuten had ze al een pagina gevonden van mensen die hetzelfde probleem hadden gehad. Bij hen had de tank gelekt en daardoor was de benzine in de luchtslang getrokken waarna heel de auto naar benzine rook. Omdat we net getankt hadden klonk dat wel logisch.

Toen we naar huis reden hadden we ook af en toe knallen uit de uitlaat, maar dat komt waarschijnlijk door een gaatje in de carburateur waar ik al eerder een blogpost over gedaan heb. Gelukkig komen we goed thuis en eenmaal binnen geparkeerd duurt het niet lang voordat we een avond benutten om de tank onder de bus uit te halen. De slang is inderdaad helemaal volgezogen en er hangt een erge benzinelucht. Ergens heeft het gelekt.
We zoeken en zoeken, maar de tank lijkt dicht te zijn. Gezien de natte en droge delen op de tank denken we dat het van een ontluchtingsventiel af gekomen is. Er hangt ook nog een overbodige slang die we maar weg halen.

We bestellen een nieuwe slang van Webasto bij De Wit Schijndel. Het was in eerste instantie een hele zoektocht maar Simone heeft het zoals gewoonlijk snel gevonden. De PAPK slang heeft een diameter van 90mm en de lengte onder de bus is ongeveer 1,5 meter. Wij hebben 2 meter besteld om zeker te zijn. PAPK staat trouwens voor Papier, Aluminium, Papier, Kunststof.
Door de drukte ging er wat mis met de bestelling. Toen we daarover belde vonden ze dat zo vervelend dat er iemand na haar werktijd nog bij ons is langs gekomen om de slang te bezorgen. Supernetjes! Dat is pas service en super opgelost.
Dezelfde avond nog staan we in de put te schroeven. De oude slang gaat er onderuit en de nieuwe slang zit snel op de juiste plek. We schroeven de klemmen vast, trekken de tie-wraps aan en maken de slang op lengte met een ijzerzaag. Klaar zijn Geert en Simone.

De PAPK slang aan de achterkant van de bus, voorzien van een klem.

Nouja, bijna dan. We beginnen met de benzineslangen. Omdat we zeker geen lekkages meer willen voorzien we elke koppeling met de juiste klemmen en draaien deze aan.

De slangen aan de tank bevestigd, voorzien van de slangenklem.

Na wat gefriemel is het zover en kan de tank weer terug. Dat valt eigenlijk best mee, maar we hebben dan ook het geluk makkelijk onder de bus te kunnen werken. Aan de ene kant monteren we het overdruktankje maar aan de andere kant is het rubber helemaal gaar. Dat vervangen we dan ook maar meteen maar moet nog wel besteld worden. Meteen maar een setje besteld en dan doen we ze allebei.

De onderkant van de bus nadat we de slang verwisseld hebben en de tank weer gemonteerd hebben.

Al met al viel de gehele klus best wel mee. We verwachten dat het geheel nu wel opgelost moet zijn en gaan binnenkort testen. Nog even de rubbers in de tankjes wisselen, de vulpijp monteren en misschien moeten we de tank nog eens goed poetsen aan de onderkant om echt alle benzineresten weg te halen. De bovenkant heeft Simone al netjes schoon gemaakt en ontvet.

Het gaat je in de carburateur hebben we na flink wat googlen en raad vragen opgelost door een ouderwets gulden dubbeltje tegen de opening te lijmen. Op die manier zuigt de motor geen valse lucht meer aan en we verwachten dan ook dat hij een stuk lekkerder zal lopen.

Het dubbeltje op de carburateur.