Close up Coco

by Geert

Vandaag heb ik foto’s gemaakt van de kat. Iets anders dan normaal gedaan zou worden. Ik heb een objectief omgebouwd naar supermacro objectief. De foto’s van onze kat Coco zijn daarom ietswat abstract. Wat vinden jullie ervan?

De beste wensen en een goed 2014

by Geert

Vandaag is de eerste dag van 2014. Een nieuw jaar begint en ik wens jullie allemaal veel goeds voor de toekomst.
In 2013 heb ik een leuke vriendin gevonden, is mijn nieuwe opleiding aan de fotovakschool begonnen, mijn werkgever ging failliet en ik heb mijn eerste expositie gehouden. 2013 was een jaar waarin niet alles ging zoals geplanned, maar wel een jaar waarin ik genoten heb. Ik heb samen met Simone een tijdje in Utrecht gewoond, we hebben feestjes bezocht en in het park gehangen. Ik ben naar Tomorrowland geweest, heb DJ Shadow en Boem Klatsj mogen aanschouwen op een mini festivalletje. We hebben geborreld, gedronken en gefeest. We hebben genoten.

Wat mijn plannen zijn voor dit jaar?
Ik hoop in 2014 een huis te vinden voor Simone en mij. Zodat we samen verder kunnen gaan in het opbouwen van onze toekomst samen. Ook hoop ik een nieuwe uitdaging te vinden wat betreft werk. Ik zit nu alweer even thuis door het faillissement van mijn oude werkgever en ik ben het al lang beu. Stilzitten is niets voor mij en ik hoop weer ergens aan de gang te kunnen. Om verder in mijn fotografie te gaan begin ik aan een 365 project. Ik probeer elke dag een foto te maken en upload deze dan op mijn flickr. Ik ben erg benieuwd hoe ik dit ga doen en volhouden maar heb er erg veel zin in.

Graag wens ik jullie allemaal nogmaals een fijn 2014. Dat er maar veel mooie en leuke dingen mogen gebeuren en we allemaal gelukkig en gezond de jaarwisseling naar 2015 mogen vieren.

Off

Dierenrijk 22-12-2013

by Geert

Samen met Lennart ben ik weer eens naar de dierentuin geweest. Er zijn nieuwe olifanten en die mochten vandaag voor het eerst buiten. Helaas heb ik daar geen foto’s van die de moeite waard zijn. Het was wel heel mooi om te zien. We hebben gezellig samen een rondje gelopen en flink wat gefotografeerd. Ik heb zelfs een Lennart in het wild op de foto kunnen zetten.

Omdat het me leuk leek een keer een serie te maken heb ik een aantal dieren op de foto gezet waarmee je oogcontact kunt maken. Zie hier de serie: “Look at Me”.

Dierenrijk

by Geert

Tegen het donker aan foto’s maken met een telezoomobjectief is een uitdaging. Vooral als je beestjes op de foto wilt zetten. Die willen nogal eens bewegen. Mijn iso dus een stuk omhoog en schieten met die hap. Veel foto’s heb ik meteen weg kunnen gooien maar er zijn er ook een paar die ik nog wel heb bewerkt en gepubliceerd.

Glow 2013

by Geert

Samen met Bart, Lennart en Simone heb ik een bezoek gebracht aan Glow 2013. Glow is een lichtfestival in Eindhoven waarbij diverse kunstenaars dingen maken die met licht te maken hebben. Sommige dingen heel interactief, andere bewegend en weer andere statisch. Ikzelf was niet helemaal lekker dus ongeveer halverwege de route zijn Simone en ik weer naar huis gegaan. Toch hebben we een paar leuke foto’s kunnen maken waarvan die van mij hieronder staan.

Herfstbeelden

by Geert

Na dagen van uitstellen en fout plannen heb ik dan toch een paar uur in het bos kunnen wandelen met mijn camera. Eigenlijk wilde ik niet alleen gaan maar achteraf is dat een goede zet geweest. Nog geen 30 meter in het bos zat ik al met mijn knieën in de natte bladeren om door mijn oculair te kijken. Er is zoveel te zien dat ik aan het knippen blijf. Na een rondje om het water en een stuk door het bos heb ik een heleboel foto’s waar volgens mij echt wel toffe platen tussen zitten. Dus voor nu, nog wat herfstbeelden voordat de sneeuw alles bedekt.

Apenheul 2013

by Geert

Samen met Simone zijn we een dag naar de Apenheul geweest. We hebben een fijne dag gehad en ik heb zelfs nog wat leuke foto’s kunnen schieten. Simone heeft een doodshoofdaapje op haar schouder gehad en dit heb ik ook op de foto kunnen zetten. Verder hebben we nog heel veel verschillende soorten apen gezien en lekker kunnen buurten.

Burgers Zoo

by Geert

Samen met Simone en Lennart ben ik een dag naar Burgers Zoo geweest. We hebben de auto in de wijk geparkeerd want dat scheelde toch weer € 5,- voor een parkeer munt. Lennart was met de motor. Officieel moest hij ook een munt maar via het fietspad was goedkoper. Dat vond de jongen bij de kassa ook.
Toen we binnen kwamen zijn we meteen naar de bush gelopen. Daar is het ’s morgens nog wat rustiger en dan zie je meer dieren, naar het schijnt. We hebben onszelf heel de dag vermaakt. Heel veel beesten gezien en gezellig gebuurt. Als lunch een lekker broodje in de zon, sapjes uit de koeltas en een kaartje vol met foto’s toen we weer naar huis gingen.
Het was een erg toffe dag die ik echt niet had willen missen.

Dancing Drops

by Geert

Met wat leuke speeltjes vloeistoffen laten dansen. Dit is het resultaat.

Macro in het bos

by Geert

Omdat ik een paar uur over had ben ik naar het bos in Zeist gereden. Daar heb ik wat foto’s gemaakt van vogels, de omgeving en uiteindelijk ook nog een aantal van mieren. Gelukkig had ik mijn flitser en macro ringen bij want anders had ik de mieren er nooit zo groot op gekregen. Het weer zat mee, de zon scheen en niet teveel wind dus ik heb toch wel een tijdje op de grond gelegen. Zo kon ik de mieren goed op de foto zetten. Ik ben er wel achter gekomen dat ik echt een mini softbox moet hebben, want het licht is stukken harder dan wat ik graag zou willen.

Pagina's:123»