Voor de eerste keer bovenop

by Geert

Binnenkort gaan we naar een festival en dan willen we graag met vier mensen in Bliksem slapen. Omdat we dan niet allemaal beneden kunnen liggen zullen we ook boven gaan liggen.
Ik wilde graag een keertje proefslapen. Dat hebben we dit weekend geprobeerd.
In ongeveer vijftien minuten hebben we de spullen gepakt en zijn vertrokken naar camping mama en papa. Daar aangekomen gaan we eerst frietjes eten. Het is lekker en daarna chillen we nog wat op de bank. We kijken een stuk van een hele slechte tienerfilm en als die afgelopen is ga ik wat zoeken om een opvangsysteem te maken voor de kussens. Het worden gewoon twee latjes die ik in de breedte neerleg. Het is een beetje voorzichtig passen en meten bij het neerleggen maar het gaat precies. Dan verliezen we ’s nachts ons kussen niet zomaar.
We klimmen naar boven en kruipen in onze slaapzak. Dit is best goed te doen! Ruimte genoeg, vooral in de breedte en alleen een beetje krap aan de onderkant. Gelukkig liggen daar dan onze voeten.

20160409_074039

Samen bovenin Bliksem.

De nacht gaat goed. Ik heb helemaal niet het idee gehad dat in van het bed af wil rollen, de kou viel ook goed mee want alleen koude voeten gehad. Simone had weer haar superdekentje en die had het  helemaal niet koud. Wel sliep ze slecht door al het geluid van auto’s en vogels enzo.

Wanneer we opstaan is het een beetje koud in de bus. Dat is wel vaker zo in de ochtend dus we zetten een kacheltje aan en kruipen uit bed. De nacht is goed gegaan.

Wat moet er anders?
Ik wil iets om mijn voeten warm te houden. Dit is net iets teveel kou. De volgende keer pak ik een kruik met warm water.
We moeten nog een netje zoeken om als kussenvanger te dienen. We hebben het nu niet nodig gehad maar better safe than climbing out of the bed at night.

De volgende keer komt sneller dan verwacht. We blijven namelijk nog een nachtje! De bus wordt verplaatst naar een plekje met een ander uitzicht en met de kruik in mijn slaapzak slapen we heel de nacht door. ‘S morgens worden we wakker en hebben we een mooi uitzicht.  Simone is wat gewend aan de vogels dus daar slaapt ze ook makkelijk doorheen. Dit is super!

20160410_083831

Het uitzicht bij het tweede nachtje.