02nd okt2017

Vakantie 2017 – Dag 4

by Geert

Dag 4

Vandaag gaan we naar middelburg. Het is echt maar een heel klein stukje fietsen dus na 10 minuten ofzo staan we in het centrum. We lopen het eerste gebouw binnen maar daar mogen we alleen de eerste hal bekijken en voor de rest moeten we betalen. Het blijkt het stadhuis te zijn en we waren juist op zoek naar de Lange Jan. We gaan op weg. Tussendoor bezoeken we de wandelkerk. Een museumkerk waar een expositie hangt over de beeldenstorm en een gebouw wat gigantisch is. Zeker de moeite waard. Wat ik vooral heel mooi vond was een installatie met allemaal foto’s die iets lieten zien wat mooi en lelijk tegelijkertijd is. Na wat straten, steegjes en pleinen komen we aan bij de ingang van de toren. Die is 207 treden hoog tot aan het bezoekerscentrum en we klimmen omhoog. In een iets te hoog tempo eigenlijk maar het is een goede training voor de kuiten. Boven hebben we een mooi uitzicht en er staan ook een heleboel plaatsen aangegeven. Leuk!

Na onze afdaling vinden we het tijd om ergens wat te gaan eten. Eerst gaan we op een terras zitten waar we alleen wat drinken. Het is intussen een beetje gaan regenen en hier zitten we droog met uitzicht over de markt. Als we onze thee op hebben zoeken we onze weg naar Wooncafe. Daar aangekomen zitten ze helemaal vol. We treuzelen wat voor de deur en precies op het moment dat we aan willen lopen roept de vrouw van binnen: “Er vertrekt net iemand. Er is weer plek voor twee.” Hebben wij geluk! Op twee manieren want het eten is erg lekker en we twijfelen om gebak te nemen. Dat slaan we toch over en we gaan even naar de kringloopwinkel. Ze hebben een pandje in de stad helemaal vol geladen met prullaria maar dat is niets wat we echt interessant vinden. Gelukkig is er nog een grotere hal aan de andere kant van het blok. Halverwege komen we langs De Juf. Hier verkopen ze taarten en ze hebben ook een hoekje om te zitten. We vinden een (alweer het laatste) plekje en gaan voor een lekker stukje gebak, en omdat het regent warme chocolademelk met slagroom. Wanneer we dit op hebben is het droog. We betalen en het is best goedkoop vinden we zelf en gaan door naar de kringloop. Simone vind een leuk wandtegeltje en ik koop twee boeken. Dan kan ik nog wel even vooruit.

We hebben Middelburg inmiddels wel gezien en vinden het tijd om terug te fietsen naar de camping. Daar koken we een lekkere zoete aardappel curry en lezen we wat. Heerlijk relaxed.

Voorgaande verslagen:

Vakantie 2017 – dag 1

Vakantie 2017 – dag 2

Vakantie 2017 – dag 3

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.