11th sep2017

Vakantie 2017 – dag 1

by Geert

Dag 1.

Het is eindelijk zover. Na drie uur inpakken zijn we er klaar voor. Als het goed is hebben we alles en we vertrekken richting de Biesbosch. Omdat we een koelkastje vol verse groenten hebben hebben we ervoor gekozen de camping te reserveren. Dan zijn we zeker van een stopcontact en blijven de groenten lekker. We hebben natuurlijk wel een zonnepaneel maar dat test ik liever een keer uit als er niets kan bederven.
Onderweg regent het. Hard. Maar dat is prima want daar waar we rijden slapen we niet en aangekomen op de camping is het droog. We overnachten bij Camping de Knotwilg. Het is een natuurcamping wat eigenlijk inhoudt dat er (op wat douches en wc’s na) eigenlijk geen voorzieningen.

We schrijven ons in, parkeren Bliksem en komen er achter dat alle stroompunten bezet zijn. De dame uit het infohok vertrekt net dus dan maar even bellen. 10 minuten later staat meneer de campingboer met een verdeelstekker voor mijn neus. Opgelost!

We pakken de fietsen en gaan op zoek naar een pin automaat. We moeten cash betalen. Eerst fietsen we de verkeerde kant op, maar na een zoekopdracht op onze gsm weten we de weg en draaien we om. Het is ongeveer zes tot zeven kilometer fietsen dus we trappen lekker door. Dit is ook de eerste echte test van onze nieuwe fietsen en ze bevallen goed. In Werkendam komen we bij de pinautomaat aan. Dat is naast drie frietzaken en een verstopte broodjeszaak ook het enige wat open is. Ons plan om even wat te drinken gaat dus niet door en we fietsen terug naar Bliksem. Daar koken we paksoi met champignons en glasnoodles met een klein beetje oestersaus en lezen we nog wat. Voldaan en vermoeid kruipen we in ons bed en vallen snel in slaap.

Trackbacks & Pings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.