10th mrt2015

Indiana Jones Quarry

by Geert

Vroeg in de ochtend vul ik nog even mijn olie bij. Het lampje knippert alweer even en het is tijd om er nou toch echt eens iets mee te doen. Snel olie bijvullen moet je eigenlijk niet doen. Het resultaat is een motor vol verse olie en een plasje op de grond. Snel even opruimen en door naar Martijn; we zijn al aan de late kant.
Na een rit van bijna twee uur is het zover. We komen aan op de locatie. Onderweg zijn we al wat bekende dingen tegen gekomen omdat we in dezelfde regio een weekendje weg gedaan hebben met de vriendengroep. We hebben zelfs een grot bezocht toen. Erg grappig dat we nu weer ondergronds gaan. Omdat ik heel erg moet plassen parkeer ik de auto en loop de bosjes in. Als ik terugkom wijst Simone naar de motorruimte en ik vraag me af waarom. Dichterbij gekomen is het me snel duidelijk. Er komt rook onderuit. Vlug vraag ik Simone de motorkap los te maken zodat ik eronder kan kijken.
Wat ik tegen kom is een motor vol met olie. Direct realiseer ik me dat ik helemaal vergeten ben de dop terug te doen op het vulgat voor de olie. Verdorie! Uit een vuilnisbak die in de buurt staat vis ik een vetvrij zakje waar iets van een broodje in heeft gezeten. Je moet wat he… we zullen wel zien of het houdt.

Bij de locatie aangekomen is de ingang redelijk goed te doen. Alles is glad, de stenen liggen los en daardoor is het geen walk in the park. Eenmaal binnen aangekomen gaat de zaklamp aan en de GoPro van Bart op mijn hoofd. Ik heb hem geleend om eens te proberen. Ben benieuwd of het gaat lukken.
Eenmaal binnen aangekomen is het nog steeds opletten. De flitsers komen uit de tas en ik begin mijn eerste foto te maken. Hoe gaan we dat doen hierzo. Alles is een beetje gokken.
Het resultaat liegt er niet om. De eerste paar foto’s zijn te donker, te licht, geen fatsoenlijke compositie en uiteindelijk lukt het. Er komen wat acceptabele platen uit.

Martijn is op het gegeven moment foetsie. Simone en ik vinden dat niet zo gek, want met sluitertijden van 3 minuten duurt het best wel even voordat we de foto’s hebben gemaakt. Op het moment dat Martijn weer terug is gaan we op zoek naar de karretjes. Deze oude mijnwerkers karretjes staan mooi opgesteld op een stuk rails. Zelfs hier komen we staging tegen. Het lijkt wel een soort attractiepark zo mooi staan de vaten opgesteld. Er liggen olie kannetjes langs, precies zodat je een mooie compositie kan maken. Een van de vaten is doorgeroest. Het is leuk om te zien dat de buitenkant helemaal rood-bruin is en de binnenkant nog metaalkleurig.

Nadat we de karretjes hebben gefotografeerd is het tijd om weer te gaan. We hebben nog een tweede locatie op de planning. Helemaal kapot, bezweet en nu al spierpijn voor morgen komen we buiten. Het was weer een geslaagde explore.

12 Responses to “Indiana Jones Quarry”

 • Jef Verdickt

  Beste Geert

  Kan u mij de locatie doorsturen van deze mooie mijn?
  Ik kan u ook een mooie locatie bezorgen

  Mvg,
  Jef

 • Anton

  Hoi, kan u mij de coördinatie doorsturen via mail aub? We willen volgende week deze fantastische plek bezoeken.

 • Oemmie

  Hallo, mooie foto’s ? We zijn hier ook geweest maar we hebben alleen de karren gevonden maar geen mooie groene water.En ik vraag mij af dat wij misschien niet diep genoeg ben in gegaan ofzo.Wel spijtig had graag willen zien.

  • Geert

   Beste Oemmie,

   Dankjewel voor je reactie. Het zou inderdaad kunnen dat je niet ver genoeg naar beneden bent gegaan. Het water is daar te vinden. Ikzelf vond de karren gaaf hoor! Het water was tof.

   Groeten, Geert

 • Steve

  Hey Geert
  Ik ben deze week de locatie gaan bezoeken en heb verschillende mijnkarretjes gevonden maar jammer genoeg het water niet…
  kan je mij daar soms meer ingo over geven?..
  Er zijn reeds aanwijzingen in de grot naar de karretjes maar helaas niet naar het water

  Groetjes steve

  • Geert

   Beste Steve,
   Ik ben toen gewoon zo ver mogelijk afgedaald en kwam er vanzelf bij uit. De karretjes zijn (via mijn ingang) wat aan je linkerkant gelegen. Het water meer rechts.

   Groeten,
   Geert

 • Ed

  In welk stad ligt dit??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.