04th mrt2012

Speakers ombouwen

by Geert

De Volvo is standaard niet voorzien van een audio installatie. Omdat ik graag een muziekje mag luisteren tijdens het rijden wil ik een radio en speakers inbouwen in de auto. Ik wil het geheel niet in het zicht hebben zitten omdat ik dit zonde vind voor de auto. De autoradio komt in het handschoenenkastje en de voorste speakers komen onderaan tegen de wielkasten. Omdat ik ook niet wil dat de voorspeakers modern ogen heb ik een setje oude speakers gekocht. Deze heb ik omgebouwd zodat ik wel goede speakers heb, maar met een oude look. Hieronder een fotoverslag.


De oude speaker zoals ik hem kocht.


Ik heb met een schroevendraaier de behuizing uit elkaar gehaald.


Nog een paar schroeven verwijderd om de speaker uit de behuizing te halen.


De nieuwe speakers naast de behuizing.


Helaas past de speaker niet op de bevestigingen van de oude speaker. Hier moet dus een oplossing voor komen.


De bevestiging van de speakers is niet eens meer te zien.


Bouten en moeren zijn de oplossing.


Met sterke lijm heb ik de bouten in de behuizing vast gelijmd. Zo kan ik de speakers toch mooi vastmaken.


De behuizing weer in elkaar gezet. Ziet eruit alsof het altijd zo gezeten heeft.

Soms doen de foto’s het niet helemaal goed. Je kunt ze dan op flickr bekijken door [hier] te klikken.

Trackbacks & Pings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.